Хокеј Хокеј/Вести

Pismo roditeljima (povodom zabrane Saveza)

Poštovani roditelji!

Obraćam Vam se ovim pismom sa željom da na neki način doprem do Vas povodom Vaše letargičnosti i prepuštanja borbe za Vašu decu drugima.

Naime, svi ste i te kako upoznati sa novonastalom situacijom u kojoj je hokejaški Savez Srbije doneo jednu (po nama, ali i po ocenama bivših igrača i trenera) sramnu odluku gde se deci do 14 godina (tačnije klubovima koji imaju te kategorije) izriče zabrana igranja u međunarodnim ligama.

Imali ste priliku da vidite tekst u kojem sam nakon razgovora sa predsednikom Saveza, gospodinom Milovanovićem, preneo njegovu celokupnu izjavu. U istom tekstu se oglasio i gospodin Nikola Bera. Odmah posle toga mogli ste da pročitate i stav predsednika našeg hokejaškog kluba, gospodina Đakovića. Nisam se zaustavio tu, pa sam potegao kontakte koje imam među bivšim hokejašima. Prvi su se javili Kolja Lazarević, Ivan Bogdanović, Čaba Ladocki, Nikola Vidić, Pavel Popravka i Aleksandar Georgijević i svi su redom stali “na vašu stranu” tj. na stranu hokeja u Srbiji, iznoseći svoje stavove koji su negativni prema odluci Saveza. Da mi neko ne spotiče da sam pitao samo crveno-belu stranu, porazgovarao sam i sa onom drugom stranom, stranom večitog rivala. Javio se za sadagospodin Dušan Rudan, a verovatno ću uspeti da dobijem i izjave Gorana Radovića Kengura i Aleksandra Kosića (to bi trebalo biti objavljeno uskoro).

Bilo je onih (i sa crveno i sa crno-bele strane) kojima je svega preko glave pa nisu hteli nikao da se oglašavaju jer ne žele više da se opterećuju stvarima koje polako ali sigurno srljaju u propast (ako se ovako nastave). I pored toga što nisu hteli da javno govore, načelno su mi neki od njih otvoreno rekli da su ove zabrane glupe i pogubne za hokej.

Nažalost, sve druge medije, pa ni zvezdaške, ova priča oko Vaše dece apsolutno ne dotiče. I pored toga što smo skoro svim medijskim kućama poslali dopise sa linkovima gde mogu da nađu tekstove, NIKO se nije udostojio da ih objavi ili barem napravi neku vest o tome.

Povrh svega toga, na fejzbuk stranici našeg hokejaškog kluba (koju uz dozvolu kluba uređujem) mogli ste da pročitate poziv da se sa svojim komentarima i pismima javite na email našeg portala kako bi objavili i Vaše komentare ili da se uputi zajedničko pismo na adresu Saveza sa Vaše strane. Međutim (a to je razlog ovog mog pisma Vama), slovom i brojem javio se samo 1 (JEDAN) roditelj. Pa, zar Vama nije stalo do budućnosti Vaše dece? Zar ne razumete da tuđa borba (ovde mislim kako na sebe, i portal koji uređujem, tako i na klubove u kojima Vam deca igraju) nikada neće dati rezultate kao što to može Vaša? Znate li da je ćutanje znak odobravanja? Vaši lajkovi na tekstove neće promeniti apsolutno ništa. One koji odlučuju o sudbini Vaše dece to apsolutno ne dotiče!!!

Ono što ih može dotaknuti i naterati na promene jeste Vaša reakcija. I ovde se sada ne obraćam samo Vama čija deca igraju za Crvenu zvezdu, nego svim roditeljima koji žele da im deca naprave nešto u hokeju. Ovde mislim i na one iz Spartaka, i iz Vojvodine i, naravno, iz tabora večitog rivala Partizana.

Nemojte da ćutite na nepravdu! Ne dozvolite da Vam se serviraju stvari koje će unazaditi Vašu decu! Zar možete da progutate priču da će Vaša deca (iako će stagnirati neigranjem međunarodnih liga) biti jednog dana heroji? Heroji čega i heroji koga??? Da li se možda plašite reakcije, pritisaka, pa zato ćutite? Verujte mi, ako ostanete nemi, bolje Vam sigurno neće biti. Niko se za Vas i Vašu decu neće boriti kao što se možete izboriti Vi.

Ja, lično, ću nastaviti da pišem o ovim stvarima i hokeju uopšte jer volim ovaj sport i volim našu Crvenu zvezdu, ali ni jedan moj tekst neće imati tu snagu kao što je može imati Vaša reakcija.

 

S poštovanjem,

Dario Kapin

urednik portala www.czbgtv.com

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама