Košarka Košarka/Vesti

Janković i Topić “Najbolji u borbi za trofej, podržite nas”!

Izvor: KK Crvena zvezda

Na konferenciji za medije pred početak finale serije, trener crveno-belih MIlenko Topić i prvotimac Stefan Janković pozvali navijače da pruže podršku Crvenoj zvezdi pred teške utakmice sa timom koji je uz crveno-bele najviše pokazao, i potpuno zasuženo stigao u zavšnicu superlige.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak od 20 časova ekipu FMP-a u prvoj utakmici finala plej ofa superlige.
Crveno-beli su imali 9 dana za pripremu i osveženje pred ovu seriju, jer su polufinale završili u dve utakmice prethodne srede u seriji sa Partizanom NIS.
Pred ovaj duel trener Milenko Topić kaže da je ekipa imala sasvim dovoljno vremena da se osveži, kompletira u potpunosti redove i što je najvažnije, pripremi za finalnu seriju koja donosi trofej:
„Dve najbolje ekipe se sastaju u finalu, one su to svojim igrama i ponašanjem zaslužile. Pomalo mi smeta da se finale degradira, koriste se termini „dva bliska kluba”,  priča se da je ovo finale formalnost. Ja ne mislim tako, FMP je dobra ekipa, odlična imaju fizionomiju, odlično su vođeni, nedostaju im dva igrača na spoljnim pozicijama,i to vrlo važna  igrača, ali oni to borbenošću kompenzuju” rekao je trener crveno-belih i podsetio na poslednji duel dva tima u borbama na završnici kupa u Nišu:

 

„ Ono što će nam nedostajati su navijači ako ne dođu. Razumem i svestan sam da je jun mesec, da su već počeli godišnji odmori, da je ljudima i dosta košarke, igralo se mnogo, ali pozivam ih da nas podrže u borbi koja neće biti laka” završio je trener Crvene zvezde mts svoje obraćanje medijima.
Stefan Janković: „Svi smo maksimalno spremni, 7 dana ima od polufinala koje smo završili, jako smo se spremali, jer ovo će biti velika borba.  Ljudi pričaju, a nama to jako smeta, da nas očekuje nešto lagano, polufinale je bilo „finale pre finala”. Međutim, finale je finale, FMP ekipa koja je potpuno zasluženo tu, bili su prvi u svojoj grupi, odlično su vođeni, momci su izvanredni mladići. Čeka nas mlada, ali vrlo čvrsta ekipa, izuzetno su borbeni i ovo će po svemu viđenom biti finale u kome su dve najbolje ekipe. FMP je u KLS igrao fenomenalno, gledali smo ih sada protiv Borca, dobili su 20 razlike, poznajemo ih dobro, i znamo da nas očekuje velika borba. Izlazimo na teren u četvrtak, a ja pozivam naše navijače da nas podrže, dođu u velikom broju i gledaju dobru finalnu seriju” rekao je jedan od junaka druge utakmice polufinala sa Partizanom.
KK Crvena zvezda mts podseća da je za prvu finalnu utakmicu (četvrtak 20h) ulaz na tribine B i C slobodan, a na ovaj meč na inicijativu našeg kluba igrači obeju ekipa izlaze u posebnim majicama  kako bi podigli svest o jednoj vrlo teškoj i retkoj bolesti – Plućnoj arterijskoj hipertenziji, koja pogađa mlađu populaciju u našoj zemlji starosnog uzrasta od 20-45 godina. Utakmici će tim povodom prisustvovati članovi udruženja pacijenata Plućna hipertenzija Srbije, a zahvalnice kapitenima obe ekipe uručiće predsednica udruženja Danijela Pešić.
Drugi meč finalne serije igraće se u subotu od 18 časova u dvorani u Železniku, a treći meč biće na programu u ponedeljak od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama