Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Puača – Želim da odigramo kako umemo

Izvor: FK Crvena zvezda

Kadetska selekcija Crvene zvezde u subotu od 13,30 na terenima Teleoptika u Zemunu odigraće poslednju ovosezonsku utakmicu u okviru kadetske lige Srbije.

Poslednja utakmica ujedno je i ona najatraktivnija — večiti derbi. Trener kadeta našeg kluba Nikola Puača uveren je da će njegovi igrači odigrati kvalitetnu utakmicu.

— Spremamo se kao i za sve utakmice ove sezone, nema specijalne pripreme. Kada je večiti derbi u pitanju, motivacija se ne dovodi pod znak pitanja. Jedino što je drugačije je naša težnja da igrače oporavimo od mečeva koji su odigrali u poslednje vreme i da ih psihički pripremimo da brane boje Crvene zvezde na najbolji način — rekao je Puača.

Sa dva neočekivana poraza u poslednja dva kola, kadeti su sebi otežali situaciju. Cele sezone, kadeti su bili prvi na tabeli, ali u derbiju će morati da to prvo mesto i sačuvaju kako bi postali šampioni.

— Oscilacije su normalne za njihov uzrast, ali i one se nisu desile slučajno. Nosioci naše igre su bili na Evropskom prvenstvu, tri dana od njihovog povratka smo ušli u seriju utakmica. Ovo će nam biti šesta utakmica u u tri nedelje, a pojedini igrači su ih imali i na prvenstvu. Nema tu puno filozofije, osećaju trenutno psihičko i fizičko opterećenje, ali sve je to normalno kada ste u Zvezdi i kada ste potencijalni vrhunski sportista. Na to moraju da se naviknu. Malo su iznenađeni i oni sami zbog dva poraza, ali bez obzira na njih ovo je ipak jedna sjajna sezona za ovu generaciju. Imali su neverovatan broj pobeda i neverovatnu seriju pobeda. Naravno da ćemo dati sve od sebe da osvojimo titulu, ali bez obzira na to kakav rezultat sutra ostvarimo, činjenica je da smo odigrali jednu dominantnu i neverovatnu sezonu.

 U prvom derbiju ove sezone, Crvena zvezda je slavila rezultatom 4:2, i zbog boljeg međusobnog skora, Zvezdi sutra odgovara i remi.

— Motiva sigurno neće nedostajati. Meni je najbitnije da oni igraju onako kako znaju i kako se dogovorimo, onako kako smo igrali cele godine. A onda, i ako moramo da pričamo o konačnom ishodu, ja sam otpimista — zaključio je Puača.

Direktan prenos ove utakmice biće realizovan preko Zvezdinog Zvezda kids kanala, od 13 časova i 30 minuta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама