Košarka Košarka/Najava utakmica

Najava polufinala plej-ofa KLS: Zvezda protiv Partizana za finale!

Pred nama je polufinale srpskog košarkaškog prvenstva u kome će snage odmeriti večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan. Oba tima u polufinalnu seriju ulaze nakon lakih i ubedljivih pobeda u četvrtfinalu. Crveno-beli su bez većih problema savladali ekipu Vršca rezultatom 2:0, dok su crno-beli identičnim rezultatom bili bolji od ekipe Mega Leksa. Prva utakmica na programu je sutra od 18 časova. Direktan prenos obezbeđen je na kanalima Arenasport televizije.

Oba tima su pred ovogodišnju Superligu pretrpela određene kadrovske promene. Redove crno-belih pojačao je Amida Brajm. Iako igra sa dosta oscilacija, deluje da je ekipa Nenada Čanka u njemu dobila pojačanje, te da u duelima sa Crvenom zvezdom može biti i te kako koristan. U dosadašnjem toku Superlige beleži prosečno 8.3 poena, uz 4.8 skokova po meču. Mnogo više promena bilo je na Malom Kalemegdanu. Nakon poraza u finalu ABA lige od podgoričke Budućnosti, iz Crvene zvezde su se u redove Saragose preselili Milko Bjelica i Dilan Enis, da bi iz FMP-a u prvi tim crveno-belih bili prekomandovani Filip Čović i Aleksa Radanov. Te promene nisu dale željeni rezultat. Kako je vreme odmicalo ekipa je igrala sve lošije, pa je nakon poraza od ekipe Mega Leksa iz Crvene zvezde otišao i Dušan Alimpijević. Njega je na mestu šefa stručnog štaba zamenio Milenko Topić.

Crvena zvezda je takmičenje u grupi završila na prvom mestu, iako je u jednom trenutku delovalo da bi crveno-beli mogli u plej-of da uđu i sa druge pozicije. Evidentno je da izabranici Milenka Topića imaju poteškoća u defanzivi, pre svega u odbrani od pik igre. Igra u napadu će u mnogome zavisiti od šuta za tri poena. Najefikasniji košarkaš Zvezde u Superligi je Džejms Feldin sa nešto više od 12 poena po utakmici. Uz njega šuterski doprinos očekuje se i od Ognjena Dobrića, ali i Tejlora Ročestija. U Partizanu deluje da sve počinje i završava se sa Najdželom Vilijams Gosom. On je najefikasniji kod crno-belih sa 20 poena po utakmici, a uz to je dodao i 8.6 asisntecija po meču. Bez obzira na kvalitet lige, to je zaista impresivna statistika. Pored njega, treba pomenuti i Novicu Veličkovića.  Poznato je sa kakvom motivacijom Veličković uvek nastupa protiv crveno-belih, pa je za pretpostaviti da će svojim iskustvom i kvalitetom predstavljati veliku pretnju po centarsku liniju Zvezde. Što se tiče zdravstvenog biltena, valja istaći da će Nenad Čanak ostati uskraćen za usluge Bandje Sija, dok će Milenko Topić na raspolaganju imati sve košarkaše.

Bez obzira što nam večiti rivali nisu ove sezone u Superligi pružili vrhunsku košarku, deluje da je pred nama neizvesna i zanimljiva polufinalna serija. Zato je na nama da napunimo halu, pokušamo da uživamo u košarci i još jednom podržimo naše košarkaše u borbi za titulu.

*fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama