Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Još jedna pobeda i titula!

Izvor: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde pred krcatim tribinama terena Omladinske škole, savladali su u derbiju kola Čukarički ubedljivim rezultatom 4:1 i došli nadomah titule šampiona.

Navijači Crvene zvezde do poslednjeg mesta su ispunili nedavno izgrađene tribine omladinske škole, i od prvog minuta utakmice pružali su gromoglasnu podršku Zvezdinim golobradim mladićima. Kao da je ova „luda“ atmosfera impresionirala naše momke, te je gost već u 6. minutu poveo nakon gola Rakonjca. Međutim, i ovoga puta se pokazalo koliko vetar u leđa može da pomogne. Brzo su se naši omladinci oporavili od primljenog gola, i već u 9. minutu Milan Savić je doneo rezultatsko poravnanje, ali i olakšanje.

U 12. minutu već je bilo 2:1! Preokret u režiji najpre Savića, a potom i Santrača koji je izveden za svega četiri minuta, u potpunosti je demoralisao goste. Od tog trenutka, Zvezda je mirno igrala i čekala je priliku da postigne još neki gol i dokaže da je s pravom lider prvenstva. U nastavku utakmice, Zvezda je sa dva nova gola stavila tačku na ovu utakmicu, a strelci su bili ponovo Milan Savić, kao i Željko Gavrić.

U poslednjem kolu prvenstva Crvena zvezda će 2. juna gostovati večitom rivalu koji nema nikakve šanse da se nađe na prvom mestu, ali će svakako pokušati da spreči Zvezdu da to učini. Brodarac ima dva boda manje od Crvene zvezde, i čeka ga gostovanje na Banovom brdu. Zvezda bi u slučaju trijumfa osvojila titulu.

Omladinci: Crvena zvezda — Čukarički 4:1 (2:1)

Teren: Omladinske škole FK Crvena zvezda
Gledalaca: 400
Sudija: Lazar Lukić
Strelci: Savić u 9′ i 48′, Santrač u 12′ i Gavrić u 59′ za Crvenu zvezdu, a Rakonjac u 6′ za Čukarički.

Crvena zvezda: Gordić, Janković (od 79′ Kojić), Daničić, Bogdanović, Eraković, Jokić, Santrač, L. Ilić (od 88′ Šikanjić), Bosić (od 75′ Kostić), Gavrić (od 87′ Aćimović), Savić.

Čukarički: Petrović, Denić, Marko Ilić (od 66′ Milan Ilić), Fratrović, Terzić (od 78′ Kurteši), Radić, Vidosavljević (od 75′ Dimitrijević), Nikčević, Bakić, Rubežić, Rakonjac.

Nažalost, kadeti Crvene zvezde zabeležili su drugi, tek drugi poraz ove sezone i to minimalnim rezultatom 1:0. Naši kadeti i dalje imaju tri boda prednosti na tabeli,i još dve utakmice do kraja prvenstva od kojih će poslednja biti večiti derbi.

Kadeti: Crvena zvezda — Čukarički 0:1 (0:1)

Teren: Omladinske škole FK Crvena zvezda
Gledalaca: 200
Sudija: Dušan Krstić
Strelci: Daničić u 29′.

Crvena zvezda: Krstović, Jankulov (od 55′ Milisavljević), Stajić (od 70′ Pupović), Adžibaba, Savić, Milikić, Velikić, Stojanović (od 75′ Puletić), Kupusović, Burmaz (od 79′ Piplica), Dedijer (od 46′ Ajdinović).

Čukarički: Mićović, Gusnić, Ignjatović, Daničić (od 84′ Ćorić), Đorđević, Radojčić, Kovačević (od 90′ Savinović), Lončar, Živanović (od 79′ Bosančić), Radovanović (od 89′ Vidosavljević), Todorović (od 82′ Ergelaš).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama