Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Омладински погон

Lešnjak – Dođite, podržite omladince

Izvor: FK Crvena zvezda

Omladince Crvene zvezde očekuju još dve utakmice do kraja prvenstva, a prva je u subotu protiv Čukaričkog od 11 časova na terenu iza južne tribine stadiona ”Rajko Mitić”.

540-lešnjak-263.jpg

Naši momci imaju dva boda više od drugoplasiranog Brodarca, a sutra poslednji put ove sezone igraju na domaćem igralištu. Računica je jasna, da bi se došlo do titule prvaka, crveno-beli omladinci treba da pobede i Čukarički, ali i u poslednjem kolu Partizan, kako ne bi zavisili od drugih rezutata.
– Potrebno nam je šest bodova do kraja prvenstva kako bismo došli do trofeja. Znamo da ovi što su iza nas na tabeli ne mogu da kiksnu, e sad da li je to zbog kvaliteta ili drugih stvari ja ne bih komentarisao. Očekuju nas još dve jako teške utakmice i daćemo svoj maksimum kao što smo davali i do sada, pa ćemo videti šta će biti. Igračima će sutra biti lakše jer će na tribini biti dosta naših navijača i imaće vetar u leđa. To je veliki plus i ja očekujem da se u takvim uslovima snađu onako kako dolikuje budućim prvotimcima Zvezde. Mislim da će protivniku sutra biti znatno teže – kaže na početku trener Lešnjak.
U prvoj utakmici protiv Čukaričkog ove sezone bilo je nerešeno 0:0, uz dosta tvrdu i ne previše zanimljivu igru:
– Oni su jedna od retkih ekipa kojoj nismo dali gol, ali isto tako, što je takođe važno i od koje nismo primili gol u prvom delu. Kvalitetni su i disciplinovani, nisu mnogo igrača prosledili nekim seniorima, pa su dosta kompaktni. Takmičarski su tim, uspeli su da pobede Partizan na strani, što dovoljno govori o njima. Zato se može reći da mi u poslednja dva kola igramo protiv dve uz nas najbolje ekipe u Srbiji – poručuje trener Zvezdinih omladinaca.
Nažalost, zbog povrede u sastavu neće biti ubedljivo najboljeg strelca lige Dejana Joveljića. On je imao veliku želju da pomogne saigračima, ali ga je povreda onemogućila. Ipka, mladi napadač ide na terapije ne bi li zalečio povredu i bio spreman za poslednje kolo i meč sa Partizanom u gostima.
– Žeo mi je što neću moći da računam na Joveljića. Imao je veliku želju da zaigra, ali povreda ga je zaustavila. Sa druge strane i Luka Ilić koji će biti u konkurenciji će sutra mnogo značiti, ne samo svojim talentom već i prisustvom na terenu. Ali ja ne bih zanemario i ostale igrače koji uvek daju svoj maksimum i koji su izneli ovaj prolećni deo prvenstva. Ipak, treba reći da mi u odnosu na taj prvi meč protiv Čukaričkog sutra nećemo imati minimum sedam igrača koji su tad igrali – jasan je Lešnjak.
Na terenu iza južne tribine stadiona ”Rajko Mitić” sutra se očekuje dosta navijača, a priliku da ih pozove iskoristio je i naš trener:
– Pozvao bih i ja navijače da dođu u što većem broju da pomognu ovim momcima u ovom izuzetno teškom prvenstvu. Kažem teškom zbog raznoraznih stvari i faktora. Moji momci će biti sigurno prvi ili drugi na kraju i ja sam mnogo ponosan na njih jer na svakoj utakmici i svakom treningu daju svoj maksimum. Lepa budućnost je pred njima, a tako i pred Crvenom zvezdom, zaključuje Milan Lešnjak.
Dođite sutra od 11 časova i podržite Zvezdine omladince u borbi za titulu, a za one koji su sprečeni tu je i direktan prenos na našem Youtube kanalu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама