Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda završila sezonu spektaklom!

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u poslednjoj utakmici ove sezone savladala Voždovac rezultatom 5:1 i na spektakularan način završila je sezonu.

540-zvezdavož-346.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 36,000
Sudija: Majo Vujović
Strelci: Ben u 18′, Radonjić u 21′, Joveljić u 52′, Donald u 74′ i Račić u 89 za Crvenu zvezdu, Luković u 72′ za Voždovac.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Račić, Jovičić, Ben, Srnić, Radonjić, Joveljić.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Donald, Milijaš, L. Ilić, Milić, Krstičić.

Voždovac: Čupić, Zlatković, Gajić, Petrović, Milutinović, Stuparević, Luković, Mihajlov, Duronjić, Ćirković, Mašović.
Rezerve: Knežević, Mirkailo, Pavićević, Ješić, Pavlović, Srećković, Gavrić.

Dve nedelje nakon što su i zvanično osvojili 29. titulu nacionalnog šampiona pobedom protiv Napretka iz Kruševca fudbaleri Crvene zvezde konačno su dočekali da pred svojim navijačima proslave jednu od najuspešnijih sezona u novijoj istoriji kluba. Apsolutno zasluženo, ubedljivo, dominantno delovali su izabranici Vladana Milojevića tokom čitave sezone. Pehar namenjen najboljem timu Srbije našao se u pravim rukama, rukama kapitena Nenada Milijaša koji je i u svom trećem mandatu u najtrofejnijem srpskom klubu uspeo da osvoji najvažniji domaći trofej.

Redom su praćeni aplauzima i pesmom izlazili prvotimci Crvene zvezde na teren. Mnogima od njih ovo je prvi veliki trofej u karijeri. Pored velikog slavlja, bilo je i suza. Dušan Anđelković definitivno je rekao zbogom fudbalu. Zvezdin „džin“ odlazi u zasluženu igračku penziju.

Kao što je bilo i za očekivati najveći aplauz dobio je trener Vladan Milojević. Marljivi stručnjak, koji se tokom sezone isticao isključivao predanim radom i umerenim izjavama bez dileme predstavlja kamen temeljac ovosezonskih Zvezdinih uspeha.

Mladi stručnjak i njegovi izabranici potukli su mnoge rekorde, držali se zajedno i u dobru i u zlu, izdržali sve, najposle pobedili sve rivale i došli do zasluženog slavlja.

Nakon svečane ceremonije usledio je i susret poslednjeg kola protiv ekipe Voždovca. U svečarskoj atmosferi pred više od 40 hiljada navijača crveno-beli su zavesu na ovogodišnju Superligu spustili na način na koji su je i otvorili, pobedom.

Bez obzira što su titulu osvojili mnogo ranije, crveno-beli napunili su na zatvaranju sezone srca navijača. Odgovorno do kraja, kako su igrali tokom čitavog prvenstva, takav su utisak ostavili i pred odlazak na zaslužen odmor. U prvih 45 minuta viđeno je mnogo prilika pred golom gostiju. Dve lopte su završile u mreži, Benova u 18. i Radonjićeva u 21. minutu. Igralo se lepršavo, za oko, za dušu kako inače i dolikuje šampionima.

Gosti i sami opijeni slavljem na tribinama izašli su na najveći srpski stadion da se nadigravaju i na taj način dodatno učine meč atraktivnim.

Usledio je još sadržajniji nastavak susreta. Svoj treći pogodak za seniorski tim i ujedno treći za svoj tim postigao je fudbaler od koga se očekuje da u narednoj sezoni pokaže svoj pun potencijal. Naravno reč je o Dejanu Joveljiću. Do kraja utakmice gosti su uspeli da postignu počasni pogodak a igrači novog šampiona Srbije još dva. Prvo je Donald odlično ispratio majstoriju Radonjića po levoj strani, da bi tačku na susret i sezonu stavio Račić lepim golom u finišu susreta. Usledio je vatromet i priprema za veliko slavlje ulicama Beograda.

Kada jedan tim ima najviše pobeda, najboljeg stralca, postigne najviše a primi najmanje golova, kada ima najboljeg trenera, onda sigurno zaslužuje da mu njegovi navijači prirede jedno ovakvo slavlje i proslavu za nezaborav.

Crvena zvezda je šampion po 29. put u svojoj istoriji. Igrači odlaze na odmor, više nego zaslužen. Već za nešto manje od mesec dana sledi novo okupljanje i novi pohod ka evropskoj slavi i domaćim počastima.

Zvezda je šampion, sve je gotovo…

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама