Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda „izbrojala“ do 100!

Izvor: FK Crvena zvezda

Pobedom nad Voždovcem Crvena zvezda je osvojila 100. bod ove sezone!

540-zvezda-36.jpg

Utakmica imeđu Crvene zvezde i Voždovca naizgled nije imala rezultatski značaj, jer su crveno-beli već ranije osvojili titulu šampiona, dok su se gosti oprostili od svake šanse za eventualnim četvrtim mestom koje vodi u Evropu naredne sezone.

Međutim, svesni su bili Zvezdini fudbaleri da su ove sezone u Superligi osvojili čak 97 bodova, i da bi uz nova tri uspeli da zaokruže neverovatan ovosezonski učinak. I uspeli su. Crvena zvezda je ove sezone osvojila ravno 100 bodova!

Ovo je drugi put u istoriji da Crvena zvezda jednu sezonu završi sa trocifrenim brojem bodova. To se prvi put dogodilo u sezoni 1999/2000 kada je Crvena zvezda postala šampion sa 105 osvojenih bodova. Međutim, za takav učinak, generaciji Slavoljuba Muslina bilo je potrebno 40 utakmica, odnosno prosečno su Milenko Aćimović, Branko Bošković, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović i ostali osvajali 2,62 boda po utakmici. Ove sezone, naši fudbaleri osvajali su prosečno 2,70 boda po utakmici!

Osim u bodovima, ekipa Vladana Milojevića je ostvarila i bolju gol razliku; Zvezda je ove sezone postigla čak 96 golova, a primila samo 19! U pomenutoj sezoni na početku novog milenijuma, Zvezda je takođe primila 19 golova, ali je postigla 11 manje — 85.

Ovo je samo još jedna potvrda kakva je sezona iza nas. Šta reći drugo osim: Hvala vam!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама