Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević: Pozivam sve da napunimo Marakanu

Izvor: FK Crvena zvezda

Posle duge, izuzetno duge sezone u kojoj je Crvena zvezda do sada odigrala čak 55 utakmica, u subotu, 19. maja, na stadionu „Rajko Mitić“ biće odigrana poslednja Zvezdina utakmica ove sezone.
krusevackonfvest23.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da očekuje spektakl, pun stadion i veoma lepu proslavu.

— Mislim da je posle jučerašnjih utakmicama sve jasno. Voždovac je imao neke teoretske šanse za Evropu, ali posle jučerašnjih rezultata  to je nemoguće tako da utakmica neće imati rezultatski značaj. Međutim, nama svaka pobeda znači i igraćemo kao i do sada. Voždovac je ekipa koja igra lep fudbal i uvek se pokazao kao težak protivnik, bez obzira na to na čijem se terenu igra. Mi nemamo nekih većih kadrovskih problema, osim onih poznatih. Adžić i Babić imaju lakše povrede, ali se Vujadin Savić priključio ekipi, Jovičić takođe. Sa kartonima nema problema. Želimo na najbolji mogući način da zatvorimo sezonu i pozvao bih navijače u što većem broju da dođu i pozdrave momke koji su to zaslužili, kao i da uzmu učešća u humanitarnoj akciji. Mnogo puta su do sada pokazali humanost i ne sumnjam da će tako biti i ovoga puta — veruje Zvezdin trener.

U ekipi Voždovca nalazi se i Andrija Luković koji je fudbaler Crvene zvezde na pozajmici, a koji je ove sezone pokazao da je veoma kvalitetan igrač.

— Pratio sam Andrijine igre i mogu da kažem da igra jako dobro i da je jedan od ključnih igrača Voždovca. Ja njega poznajem od ranije, dok je igrao u Radu, u sjajnoj generaciji. Mislim da ga je preran odlazak u inostanstvo koštao, kao i mnoge igrače koji su sada u našem timu. U inostranstvu su drugačiji zahtevi, sa naše tačke gledišta to ume da bude primamljivo dok smo mladi, ali posle je potrebno vreme za prilagođavanje i mnogi se ne snađu. Pričao sam i sa njim i rekao sam mu da je za njega najbolj da igra, i drago mi je da je poslušao i drago mi je da pruža dobre partije. Interesantan je igrač. Međutim, kada podvučemo sezonu, videćemo. Imamo još igrača na pozajmicama. O tome brine i sportski direktor i kada počnu pripreme donećemo odluku oko igračkog kadra — rekao je Milojević.

Posle Voždovca sledi odmor koji će igračima i stručnom štabu dobro doći.

— Mislim da igračima treba odmor, mnogo su utakmica odigrali. Imali smo veliki kontinuitet, i to sam i želeo da imamo. Igračima koji prošle godine nisu ni imali pauzu potrebno je da se odmore, odu sa svojim porodicama na odmor i napune baterije kako bi se vratili spremni za naporan rad. Sredinom juna, tačnije 11, 12. i 13. su lekarski pregledi, i tada zvanično i kreće sezona. Ne pratim rezultate drugih liga, verujte. Igraćemo protiv koga god da treba. Moja filozofija je da nema lakih protivnika, odnosno svaki protivnik je lak ako imate veru u sebe i samopouzdanje. Ako nije tako, onda je vama i onaj lak protivnik težak. Ne želim o tome da razmišljam. Ja razumem novinare, to je vaš i posao da gledate i upoređujete, ali koji god da nam protivnik bude mi ćemo biti maksimalno spremni, i tako ćemo prilagoditi i pripremni period. Osim liga petice, sve ostale ekipe su prilično ujednačene. Ne možete naći lakog protivnika, danas svi igraju fudbal, mnoge ekipe imaju ogromne buddžete a svima je san da se domognu Lige šampiona.

O prelaznom roku se već priča.

— Mislim da se dosta dobro radi na tome. Moram da pohvalim i Mitra Mrkelu, čovek koji je 24 sata u fudbalu, on je taj koji dolazi do svih informacija oko igrača, kako bi mene rasteretio da mogu da budem fokusiran na teren. Mi smo u već decembru razgovarali o letu, tako ćemo i sada morati već da pričamo o zimskom prelaznom roku. Prelazni rok je živa stvar, ni 11. juna neću moći sve da vam kažem. Ja bih voleo da mi svi igrači ostanu, ali koga nema bez njega se može i mora. Mi imamo svoje planove, ali dalek je put od želja do ostvarivanja — smatra Milojević.

Na pitanje šta je njegova najveća želja, Milojević je jasno odgovorio:

— Moja najveća želja je da sutra podignem pehar, a što se tiče tima, da mi se svi igrači vrate zdravi — rekao je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama