Fudbal Fudbal/Vesti

Luka Adžić odlazi iz Zvezde?

Autor: CZBG, Pavković M. 

Kako prenosi Mozzartsport, Luka Adžić na pragu je potpisivanja ugovora sa belgijskim Anderlehtom. Zvezdi bi na ime obeštećenja trebalo da pripadne 800 000 evra. Uprkos unosnoj ponudi Crvene zvezde, Adžić je odlučio da ipak ne zaključi ugovor iz Ljutice Bogdana. Nameće se pitanje – zašto? Odgovor leži u zahtevu menadžera Luka Adžića da Luka naredne godine počne kao strater 70% utakmica. Traži se, dakle, garantovana minutaža. Jasno je da Crvena zvezda na to ne sme da pristane. U tom slučaju vrlo lako bi se narušila atmosfera u svlačionici i hemija u ekipi, stvari koje su u minuloj sezoni bile jedan od najvećih aduta Milojevićeve šampionske mašinerije.

Sa druge strane, Adžićev zahtev je donekle i razumljiv imajući u vidu da je rukovodstvo Crvene zvezde prethodnog leta pristalo na sličan kompromis. Podsetimo, Luka i Ivan Ilić prodati su za 5,5 miliona evra Mančester Sitiju, pristavši da Ilići imaju zagarantovan određeni broj minuta u prvom timu crveno-belih. Jasno je da je to učinjeno zbog preko potrebnog novca za funkcionisanje kluba. Međutim, sada je još jasnije da je to bio pogrešan potez i da rukovodstvo kluba ne sme time da se vodi. U protivnom vrlo lako bi moglo da se ugrozi sve što je do sada urađeno.

Oglasio se i Lukin otac, Ivan Adžić. On, naime, tvrdi da nikakav ugovor Luki nije ponuđen, iako sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela kaže drugačije. Adžić takođe navodi da bi želeo da mu sin igra u Zvezdi, ali da neće Luka ima probleme kao ove sezone. Na kakve je probleme mislio, ostaje nejasno. Ta tvrdnja je posebno čudna ako imamo u vidu napredak koji je Luka ove sezone postigao. On je na 29 utakmica ove sezone postigao sedam golova. Njegov napredak je naročito vidljiv u prolećnom delu sezone, kada se na krilnim pozicijama odlično dopunjavao sa Nemanjom Radonjićem.

Sigurno da bi u najboljem interesu Luke Adžića bilo da i narednu godinu provede u crveno-belom dresu. Za očekivati je da bi naredne sezone njegov talenat i kvalitet još više došli do izražaja. Šteta je samo što tako ne razmišljaju i zastupnici mladog fudbalera.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama