Fudbal Fudbal/Vesti

Borjan i Le Talek u timu sezone u Ligi Evrope!

Izvor: FK Crvena zvezda

Ovosezonski uspeh Crvene zvezde u Evropi dobio je još i više na značaju nakon proglašenja tima sezone u Ligi Evrope za 2017/18.

Milan Borjan i Damijan Le Talek uvršteni su najboljih 11 prema podacima portala WhoScored.com. Radi se o statističkom portalu koji je prilično cenjen, a koji računa samo brojke.

Prosečna ocena za Milana Borjana je vrlo visoka — 7.20. Čak pet puta mreža našeg golmana bila je netaknuta u osam utakmica u Ligi Evrope, a prosečno je imao 3,5 odbrana po utakmici od kojih su neke bile ključne za rezultat.

— To je veliko priznanje za mene i čini me srećnim. Naravno, sve to ne bih ostvario bez velike pomoći saigrača, pre svih kolega iz odbrane. Svako individualno priznanje je priznanje za ceo kolektiv, tako uvek gledamo na stvari — jasan je Milan Borjan.

Zvezdina odbrana nije dozvoljavala često svojim rivalima da ugrožavaju Borjanov gol, ali čak i kada bi se to dogodilo, Borjan je bio spreman i na visini zadatka. I Damjan Le Talek se našao u idealnih 11. Le Talek je prosečno beležio 6,3 ključnih intervencija po utakmici i imao je prosečnu ocenu 7,28.

— Odlično smo trenirali čitave sezone i to smo naplatili na terenu. Kada svi daju sve od sebe, iz kolektiva uvek iskoči i neki pojedinac, nekad sam to bio ja, nekada neko drugi. Hvala saigračima i hvala treneru na ovako lepoj sezoni — rekao je Le Talek.

Za najboljeg igrača Lige Evrope naveden je Antoan Grizman, sa prosečnom ocenom 7.91.

Čestitamo Borjanu i Le Taleku, kao i naravno čitavoj ekipi i stručnom štabu na jednoj od sezona za pamćenje!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama