Кошарка Кошарка/Евролига Кошарка/Извештаји и анализе

ANGT – Poraz Zvezde od Huventuda

Izvor: KK Crvena zvezda

Mladi košarkaši Crvene zvezde mts poraženi na startu završnog turnira ANGT u Beogradu od ekipe Huventuda 78:90. Pred 1000 gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolić” Lakić sa 16 poena najefikasniji. u drugom kolu (petak 13h) protivnik je Bajern.

Juniorska ekipa Crvene zvezde poražena je od Huventuda 90:78, u svom prvom meču finalnog turnira „Adidas Next Generation” Evrolige.
Ekipa trenera Bojana Đerića je ne početku meča u dvorani “Aleksandar Nikolić” bila u rezultatskoj prednosti, te je prvu deonicu završila sa plus deset (29:19). U tom periodu, crveno-beli su igrali vrlo raznovrsno, dobro u odbrani, a posebno se isticao Popović koji je uz 11 poena imao i nekolko atraktivnih dodavanja.
Međutim, prednost crveno-belih brzo se istopila u uvodnim minutima druge deonice prvenstveno zahvaljujući odličnom putu za tri poena ekipe iz Badalone. Prednjačio je omaleni plej Didak Kuevas koji je ubacio čak 5 trojki iz 7 pokušaja.
Španska ekipa je uhvatila rezultatski priključak i na poluvreme otišla sa pola koša prednosti (46:47).
Meč je bio u egalu do pred kraj treće četvrtine, kada se tim iz Badalone preko Zagarsa i Parada odlepio na +4 (68:72).  Nakon još dve ubačene trojke, Huventud je stigao do velikih plus 10, Tomašević je sa dve trojke uneo neizvesnost, ali crveno-beli nisu imali snage da u potpunosti uhvate priključak i dođu do pobede u uvodnom meču, koji je označen i kao derbi grupe B u kojoj se još takmiče i “Stela Azura” i “Bajern”.
Najefikasniji u španskom timu bio je Arturs Zagars sa 19 poena i osam asistencija, dok su po 17 ubacili Didak Kuevas i Žoel Para, koji je imao i šest skokova i devet dodavanja.
Arijan Lakić je sa 16 poena, sedam asistencija i četiri skoka predvodio Crvenu zvezdu, Nemanja Popović je završio meč sa 13 poena i šest skokova, Zoran Paunović je imao 11 poena, a Miloš Čojbašić deset poena.
U drugoj utakmici grupe B, Stela Azura je u dramatičnom finišu pobedila minhenski Bajern sa 67:63.
Crveno-beli u drugoj utakmici na turniru, igraju protiv Bajerna u petak od 13 časova.
U ostalim mečevima prvog dana u grupi A: Real Madrid – Pariz 82:47 i Lijetuvos Ritas – Mega 103: 65.
Скочи на траку са алаткама