Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda slavila u Novom Sadu

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde i dalje imaju stopostotan učinak i plej-ofu! U pretposlednjem kolu prvenstva, savladana je i Vojvodina u Novom Sadu!

 

Stadion: „Karađorđe“
Gledalaca: 5,000
Sudija: Novica Anđelovski
Strelci: Arsić u 23′ za Vojvodinu, Radonjić u 38′ i Milić u 74′ za Crvenu zvezdu.

Vojvodina: Rockov, Lazarević, Saničanin, Veselinović, Antić, Mesarović, Putinčanin, Jovančić, Arsić, Avramovski, Eze.
Rezerve: Ilić, Mandić, Subotić, Nešković, Zličić, Kalezić, Gajić.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Frimpong, Le Talek, Rodić, Račić, Krstičić, L. Ilić, Radonjić, Ben, Joveljić.
Rezerve: Supić, Stojković, Hajdin, Milijaš, Donald, Milić, Srnić.

Drugu utakmicu uzastopno šansu od prvog minuta je dobio Dejan Joveljić, a pri put ove sezone otkad je došao u Crvenu zvezdu, Aleksandar Pešić nije se našao ni u protokolu za utakmicu. Promena u odnosu na neke prethodne utakmice je i ona na poziciji desnog beka, gde je Gobeljić dobio priliku od prvog minuta.

Nisu akteri današnje utakmice u prvom delu prikazali mnogo kvalitetnog fudbala. Igra je bila tečna, ali bez mnogo prilika za gol. Tačnije, Vojvodina je stvorila dve stopostotne, a Crvena zvezda samo jednu. Prvi su do gola stigli domaćini; igrao se 23. minut kada je Arsić sa 17 metara izuzetno odmerenim i preciznim udarcem šutirao u gornji desni ugao, a Borjan nije imao šanse da spreči loptu da zatrese mrežu. Zvezda je u 38. minutu stvorila prvu priliku, što je bilo dovoljno za izjednačenje. Gobeljić je sa desne strane centrirao na levu, tamo je loptu prihvatio Radonjić, driblingom iz mesta uspeo da prevari Lazarevića i potom snažno šutira u bliži ugao.

Domaćin je u 41. minutu mogao da novog vođstva, ali srećom po Zvezdu Eze nije bio precizan. Sa šest metara je glavom Eze šutirao, neometan, ali je lopta prohujala pored stative.

U nastavku se nije mnogo toga promenilo. I Crvena zvezda i Vojvodina su istim intenzitetom pokušavali da rezultatsku prevagu donesu na svoju stranu, ali nije viđeno mnogo prilika. Zvezda je uspela da sigurnijom igrom spreči domaćina da ponovo ozbiljnije zapreti Borjanu. Trener Milojević šansu je u nastavku pružio i Stefanu HajdinuSlavoljubu Srniću Nemanji Miliću koji je zaigrao u samom špicu, i samo dva minuta nakon ulaska u igru uspeo je da se upiše u strelce! Račić je poslao dobru loptu na bok ka Gobeljiću koji je centrirao na peterac, a Milić iz prve šutirao i pogodio. Drugi gol Zvezde, i druga asistencija za Gobeljića na ovoj utakmici!

Do kraja je Crvena zvezda uspevala da kontroliše dešavanja na terenu, i uspela je da zabeleži i šestu pobedu u plej-ofu!

U subotu, 19. maja u 18,00 časova, Crvena zvezda će dočekati Voždovac, i na toj utakmici proslaviti titulu šampiona!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама