Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda sigurna protiv Zlatibora

JAMES FELDEINE Dzejms Feldin i TAYLOR ROCHESTIE Tejlor Rocesti kosarkasi Crvene zvezde na utakmici Evrolige protiv Anadolu Efesa u hali Pionir, Beograd 08.12.2017. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Anadolu Efes

Izvor: KK Crvena zvezda

Sigurna igra crveno-belih i pobeda na Zlatiboru 89:75. Omić i Čović najefikasniji sa 19 poena, Dobrić ubacio 18. Crveno-beli sa skorom 8-1 zadržali prvo mesto na tabeli. U poslednjem kolu pred plej of, Crvena zvezda domaćin Tamišu u utorak od 13 časova u Železniku.
Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su kao gosti ekipu Zlatibora rezultatom 89:75 (23:20,27:17,22:12 i 17:26) u utakmici 9.kola grupe A superlige Srbije.
Pred 1000 gledalaca u dvorani SC „Wai Tai” najefikasniji kod crveno-belih koji su došli do 8.pobede u grupi i sačuvali prvo mesto, bili su Čović i Omić sa po 19 poena.
Nakon izjednačene prve deonice, crveno-beli su pojačali ritam i počeli da ubacuju šuteve sa spoljnih pozicija ( 5 trojki Filipa Čovića) pa su već tokom druge deonice stigli do dvocifrene prednosti. Na poluvremenu uz solidne role Omića, Davidovca, Dobrića… i 17 poena Čovića, Crvena zvezda mts je imala solidnu prednost 50:37.

U istom ritmu crveno-beli su nastavili i na startu drugog poluvremena, Omić je odigrao odličnu treću deonicu, a raduje i povratak Pere Antića koji je ubacio svoje prve poene (3 poena za 15 minuta u igri) nakon skoro dvomesečne pauze.
Crvena zvezda mts je stigla i do +25 u jednom trenutku utakmice, ali je svojim greškama i nešto angažovanijom igrom domaćina, kada je meč praktično već bio rešen, dozvolila ekipi Zlatibora da ublaži poraz (serija 21:9) i stigne do konačnih 75:89.
Crveno-beli su šuterski podigli nivo (trojke 33:14), a u ovoj utakmici, istakli su se Omić, Čović, Dobrić (18 poena i 4 trojke), kao i Davidovac sa 9 poena i 7 skokova, dok je Tejlor Ročesti mnogo više razigravao saigrače, i utakmicu završio sa 8 uspešnih dodavanja.
U poslednjem kolu u grupi A, crveno-beli dočekuju ekipu Tamiša u utorak od 13 časova u dvorani u Železniku (hala Aleksandar Nikolić zauzeta zbog turnira juniorske Evrolige na kome učestvuju i šampioni Srbije mladi košarkaši Crvene zvezde mts).
ZVEZDA: Ročesti 4+8as, Lazić 3, Omić 19+6sk, Davidovac 9+7sk, Feldin 8+4sk, Antić 3+5sk, Čović 19+4as, Dobrić 18, Jovanović 2, Lesor 2+5sk, Radanov 2.
Nakon tog meča sledi sedmodnevna pauza pre starta plej ofa.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама