Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Uspešan debi Milenka Topića

Milenko Topić debitovao je pobedom na mestu šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Košarkaši Zvezde savladali su čačanski Borac rezultatom 84-74, pa će verovatno sa prve pozicije započeti odbranu šampionske titule. Podsetimo, Zvezdi je u ovoj utakmici bila potrebna pobeda sa više od sedam poena razlike da bi preuzela lidersku poziciju. Crveno-bele su do pobede vodili Ognjen Dobrić sa 17 poena i šest uhvaćenih lopti, a zapažen učinak imao je i Dejan Davidovac ubacivši 16 poena. Posebno treba istaći rolu Alena Omića koji je postigao 11 poena i tome dodao i 10 skokova, od čega su polovina ofanzivni. U redovima poražene ekipe najefikasniji je bio Nemanja Todorović sa 20 poena i šest skokova, a vredan pomena je i učinak Miloša Dimića (11 poena, pet skokova).

Borac je bolje započeo meč, napravivši seriju 8-0 na samom startu. Zvezdi ništa nije polazilo za rukom u uvodnim minutima utakmice. Imali su izabranici Milenka Topića dosta defanzivnih propusta, a ni u napadu situacija nije bila bolja, s obzirom da su u tom periodu Zvezdini košarkaši ništa nisu mogli da pogode iz igre. Zvezda se trgnula sredinom prvog dela igre, pa su gostima odgovorili serijom 10-0. U serijama se igralo i u drugoj četvrtini. Posle trojke Davidovca, te njegovih poena iz kontre Zvezda povećava razliku na osam poena. Znali su Čačani na to da odgovore novom serijom od 6-0, pa je Zvezda na odmor otišla sa svega dva poena prednosti. Dosta problema je Zvezdi Borac pravio iz pik igre, nisu crveno-beli imali adekvatan odgovor u defanzivi na to. S druge strane, košarkaši Zvezde su mahom poentirali iz tranzicije, na nepostavljenu odbranu gostiju.

Treća četvrtina imala je najmanje sadržaja. Viđen je mali broj poena, uz loše procente šuta i jednih i drugih. Imala je Zvezda sve vreme minimalnu prednost, ali Borac nikako nije dozvoljavao crveno-belima da se značajnije odlepe. Zvezdina odbrana je i dalje imala dosta problema sa odbranom od pik igre. Ista slika viđena je i početkom poslednje deonice. I taman kada se činilo da će meč otići u pravcu koji odgovara gostima, Zvezda se probudila. Pokretač serije crveno-belih bio je Alen Omić, koji je svojim ofanzivnih skokovima i poenima iz reketa pokrenuo svoju ekipu. Na to se nadovezao Ognjen Dobrić pogocima van linije 6,75, pa je Zvezda tako napravila seriju 12-0. Međutim, Borac je i na to imao šta da kaže. Ušlo se u penal završnicu, gde je nepogrešiv bio Džejms Feldin, pa su trijumfovali konačnim rezultatom 84-74, povećavši na taj način izglede da takmičenje u grupi Superlige završe na prvom mestu. U narednom kolu puleni Milenka Topića gostuju ekipi Zlatibora.

Скочи на траку са алаткама