Фудбал Фудбал/Вести

Pešić – Sezona za pamćenje

Izvor: FK Crvena zvezda

Sezonu koja je na izmaku će svi zvezdaši pamtiti po velikim uspesima – velike evropske pobede, trijumf u derbiju, osvajanje šampionske titule. Pored toga, i po ličnim rekordima pamtiće je naš špic Aleksandar Pešić, koji je od utakmice sa Napretkom postao rekorder po broju postignutih golova u jednoj sezoni Superlige od njenog osnivanja 2006. godine sa 25 pogodaka.

pesicvest3.JPG

– Još uvek ne mogu da sumiram sve što se izdešavalo u poslednjih skoro godinu dana. Događaji su se nizali kao na traci, pobede, golovi, radosti… Ovo mi je bez razmišljanja najbolja sezona u karijeri, a za to ogromnu zahvalnost dugujem svim ljudima u klubu. Bez stručnog štaba koji nas je fenomenalno vodio i bez ovakve sloge koja vlada među nama fudbalerima ne bi bilo moguće doći do šampionske titule – rekao je Pešić.

Pešić je jedini fudbaler koji je nastupao na svakoj utakmici u ovoj sezoni od kada je došao u Zvezdu.

– Ostalo je još dva meča do kraja, nadam se da ćemo mi pobediti, a da li ću igrati to zasita nije od presudne važnosti. Iako smo obezbedili titulu podjednako kao i do sada nam je važno da trijumfujemo, i protiv Vojvodine i protiv Voždovca. Želimo da završimo sezonu u najboljem maniru i da u odličnom raspoloženju odemo na odmor. Zaista je duga i naporna sezona za nama, sada je pravo vreme da napunimo baterije pred nova iskušenja i još veće napore koji nas očekuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Neizostavan deo na putu do uspeha su svakako i navijači.

– Isticao sam posle svake utakmice u sezoni da su oni zaslužni za svaki naš uspeh. Mnogo fudbalera na svetu sanja da igra pred ovakvim navijačima, mi smo zaista počastvovani. Nije bitno ime protivnika, kao ni mesto na kome se igra, Zvezdaši su uvek uz nas. Čak i kda smo igrali pred praznim tribinama njihova pesma nije izostala. Zaista im dugujemo ogromnu zahvalnost – poručio je Pešić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама