Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Mega iznenadila Zvezdu

Košarkaši Mega Bemaksa napravili su istinski podvig savladavši na svom parketu ekipu Crvene zvezde rezultatom 76-74. U domaćem timu najzapaženiji bio je Stefan Fundić sa 19 poena i 18 skokova, od čega su čak 12 ofanzivni. Peđa Samardžiski i Ognjen Čarapić su ubacili po 14 poena, a vredan pomena je svakako i učinak Luke Cerovine koji je uz 12 poena dodao i pet asisntecija i četiri skoka. U redovima crveno-belih najefikasniji bio je Džejms Feldin sa 29 poena, a dvocifreni su bili i Tejlor Ročesti (13 poena) i Filip Čović (10 poena, šest asistencija, četiri skoka). Ova pobeda, kojom je Mega prekinula izuzetno dugačak niz poraza u duelima sa Zvezdom, dodatno dobija na značaju ako imamo u vidu da je Dejan Milojević večeras imao samo osam igrača u rotaciji.

Nismo večeras gledali baš sjajnu košarku, najblaže rečeno. Utakmicu je obeležio izuzetno visok broj izgubiljenih lopti i grešaka na obe strane, ali i skakačka dominacija domaće ekipe (19 skokova više, od čega su 17 ofanzivni). Prvu četvrtinu je svojom simultankom otvorio Tejlor Ročesti, ubacivši 13 poena za nešto više od sedam minuta košarke. Ispostaviće se da je to bilo i sve što je Ročesti imao da prikaže večeras. Kada je Ognjen Dobrić početkom druge četvrtine pogodio trojku za plus deset delovalo je meč ide u pravcu koji odgovara Zvezdi. Međutim, Mega se vratila iz dvocifrenog minusa na krilima izvanrednog Stefana Fundića, za koga Zvezdina centarska linija nije imala nikakvo rešenje. Menjao je Alimpijević čuvare na Fundiću, ali to nije dalo željeni rezultat. Na poluvreme su crveno-beli otišli sa prednošću od tri poena razlike.

Drugo poluvreme rafalnom paljbom počinje Džejms Feldin, pogodivši četiri vezane trojke. Taman kada se činilo da je Feldin svojim poenima prelomio utakmicu, Mega se ponovo vraća iz dvocifrenog minusa. Valja istaći da su, uprkos nešto lošijoj košarkaškoj predstavi i slabim procentima šuta, košarkaši Mege pokazali mnogo više energije i želje za pobedom od svog rivala. Jedan od ključnih trenutaka bio je isključenje Tejlora Ročestija, kada su puleni Dejana Milojevića potpuno uhvatili rezultatski priključak. Zvezdina napadačka produkcija je u tim trenucima potpuno stala, a na drugoj strani su crveno-beli imali velikih problema da zaustave Samardžiskog i Fundića. Mogla je Crvena zvezda i večeras, kao u Pančevu, do preokreta u poslednjim sekundama, ali je i za to nedostajalo koncentracije i preciznosti. U narednom kolu izabranici Dušana Alimpijevića će u hali ”Aleksandar Nikolić” dočekati ekipu čačanskog borca.

Скочи на траку са алаткама