Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Juniori Zvezde šampioni Srbije, Paunović junak!

Izvor: KK Crvena zvezda

Juniorska ekipa Crvene zvezde mts osvojila titulu prvaka Srbije, pošto je u izuzetno dramatičnoj utakmici pobedila Megu 84:82 pogotkom Zorana Paunovića uz zvuk sirene. Junak produžetka Lakić sa dve ubačene trojke, Paunović sa 31. i Tomašević sa 20 poena najefikasniji u finalu!
Juniorska ekipa KK Crvena zvezda mts novi je šampion Srbije, pošto je u dramatičnom finalu, nakon produžetka, savladala ekipu Mege rezultatom 84:82 (u regularnom toku bilo je 73:73 – 26:23,21:20,16:22,10:8 i 11:9)
Pred 600 gledalaca u dvorani „Mega Factory” u Beogradu, crveno-beli su došli do pobede poenima Zorana Paunovića uz zvuk sirene, koji je ujedno bio i najefikasniji sa 31.poenom.

U vrlo neizvesnoj utakmici, u kojoj su crveno-beli u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, i igrali bolje, posebno u prvom poluvremenu (završeno rezultatom 47:43) domaćin turnira se rezultatski vratio u meč serijom 13:2 na isteku treće deonice, pa je u poslednjoj četvrtini viđena vrlo tvrda utakmica u kojoj se igralo koš za koš (rezultat četvrtine 10:8).

Ekipa „Mege” je bolje otvorila produžetak i povela 77:73. Klupa Crvene zvezde mts je zatražila tajm-aut, a u igru je ušao Lakić, i ta izmena isposatvila se vrlo važnom za nastavak i konačan ishod utakmice.  Profunkcionisao je napad i šut crveno-belih, dve trojke ubacio je upravo Lakić, jednu Paunović koji je nakon pogotka uz faul i ubačeno slobodno bacanje Marjanovića,  pogodio za konačnih 84:82 i veliko slavlje crveno-belih u dvorani „Mega Factory”!
KK Crvena zvezda mts:
Mašić , Simović 3+7sk,Jovanović , Popović 6+10 sk, Lakić 10, Pavićević 8, Vasić 4, Paunović 31+5sk+4as, Radaković , Tomašević 20, Ćojbašić, Živanović 2.

Crveno-beli sjajnu sezonu u juniorskoj konkurenciji u kojoj su već osvojili kvalifikacioni turnir Adidas Next Generation, izuztno jak turnir u Pragu, sada i nacionalno prvenstvo, nastavljaju utakmicama završnog turnira Evrolige u dvorani “Aleksandar Nikolić” za 10 dana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама