Hokej Hokej/Izveštaji

Boris Danon: Analiza sezone 2017/18 za selekciju U10

Ovim putem želim da napravim osvrt na prethodnu sezonu i ukratko istaknem ključne stvari vezane za selekciju U10 (godište 2008/09).

Naš klub već godinama ima poteškoća sa malim brojem termina i raspodelom istih, kao i sa otkazivanjem velikog broja treninga zbog organizovanja raznih turnira, odigravanja utakmica domaćeg prvenstva i SLO lige, i takmičenja u umetničkom klizanju. Zato, moram da istaknem da je pored svega toga tokom cele sezone za selekciju U10 uvek bilo osigurano najmanje 4-5 treninga nedeljno. Takođe, određeni broj naprednijih igrača i golmani su bili podstaknuti da tokom cele sezone kada god mogu dolaze i na treninge selekcije U12.

Što se tiče broja odigranih utakmica selekcije U10, ovakva sezona se nije desila u istoriji ovog kluba. Erste liga budućih šampiona je obuhvatala šest turnira, na svakom se odigralo po pet utakmica, ukupno 30. Učestvovali smo na međunarodnim turnirima Holbus, Zagreb, N. Sad, Spartans, Maribor, Šišić i Istanbul. Na svakom od tih turnira je u proseku odigrano sedam utakmica, ukupno 49. Veliki broj igrača je učestvovao i na međunarodnom turniru u N. Sadu za selekciju U11 na celom ledu, gde su odigrane 4 utakmice. U11 je pred kraj sezone igrala i dve prijateljske utakmice protiv ekipe iz Rusije. Pojedinci su po pozivu nastupali i na nekim utakmicama SLO lige za U12.

Kada je reč o utakmicama, svako iz selekcije U10, uključujući i Red Team je ove sezone imao priliku da odigra više od 50 utakmica, a pojedinci i preko 80, što je do sada apsolutni rekord za ovaj uzrast.

Na kraju, ne mogu da budem ne zadovoljan rezultatima postignutim u Erste ligi i na turnirima, kao i kvalitetom trenažnog procesa, i napretkom ekipe i pojedinaca tokom protekle sezone.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama