Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva protiv Spartaka

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je na veoma ubedljiv način nastavila pobedonosni niz u plej-ofu, a dva gola postigao je Dejan Joveljić.

540-izveštaj-346.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: /
Sudija: Bojan Nikolić
Strelci: Radonjić u 6′, Joveljić (p) u 35′ i 63′, Ben u 43′.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Frimpong, Babić, Rodić, Račić, Krstičić, L. Ilić, Ben, Radonjić, Joveljić.
Rezerve: Kahriman, Hajdin, Milijaš, Donald, Milić, Srnić, Pešić.

Spartak: Lučić, Šimura, Jočić, Kerkez, Ćalasan, Torbica, Glavčić, Vukčević, Dinđerski, Dieng, Đurčin.
Rezerve: Jović, Pavlović, Lučić, Matijević, Popović, Petrov, Vučićević.

Trener Vladan Milojević koji će i naredne sezone predvoditi sa klupe Crvenu zvezdu, odlučio je da u startnu postavu uvrsti Dejana Joveljića. Promešao je još neke „karte“ Zvezdin trener, pa su štoperski tandem činili Frimpong Babić.

Zvezda je veoma rano došla do vođstva i na taj način uvela utakmicu u tok koji njoj odgovara. Ben je u 6. minutu uposlio Radonjića kroz odbranu Spartaka, a mladi fudbaler je izuzezno precizno i smireno šutirao u dalji ugao i pogodio. Zvezda je ubrzo mogla da postigne i drugi gol posle odlične akcije Radonjića Joveljića, međutim nije uspeo Radonjić po drugi put za dva minuta da se upiše u strelce.

Drugi gol Zvezda je postigla sa bele tačke. Račić je oboren u kaznenom prostoru nakon driblinga, a priliku da izvede penal dobio je Dejan Joveljić. Mladi fudbaler bio je precizan i na taj način je postigao prvi gol za seniorski tim Crvene zvezde, a ukupno 45. gol ove sezone! Neverovatna cifra za mladog napadača!

U samom finišu prvog dela Ben je uspeo da se upiše u strelce. Iz drugog pokušaja, a nakon odličnog driblinga, Ben je pogodio i Zvezdi doneo miran odlazak na odmor.

Nastavak utakmice doneo je nešto mirniju igru, i svega nekoliko prilika za gol. Najbolju je imao Spartak, sredinom drugog poluvremena. Frimpong je prekratko vratio loptu ka Borjanu što je iskoristio Torbica da je se dokopa, ali nije uspeo da pogodi mrežu već, srećom, stativu! Na drugoj strani, u 63. minutu viđena je mala majstorija Dejana Joveljića koji se sa krilne pozicije prihvatio loptu, prošao čuvara i po zemlji iako iskosa, šutirao u bliži ugao golmana Lučića i pogodio! Joveljić je i na taj način pokazao da koliko je talentovan i perspektivan fudbaler, a ovo je bio njegov 46. gol ove sezone!

U nastavku utakmice Vladan Milojević je šansu pružio Aleksandru PešićuNenadu Milijašu i Slavoljubu Srniću, a rezultat se nije menjao.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama