Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Obaveza nam je da pobeđujemo

Izvor: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević u petak, 04. maja održao je svoju prvu konferenciju za medije pred jednu utakmicu, kao trener ekipe koja je šampion Srbije.

Crvena zvezda će bez pomoći svoje publike u subotu od 20,00 časova dočekati trećeplasiranu ekipu Spartaka iz Subotice. Zvezdin strateg se veoma pohvalno izrazio o narednom protivniku.

— Imamo nastavak prvenstva posle Kruševca gde smo i matematički osvojili titulu. To nam je i bio i cilj, da što pre obezbedimo prvo mesto kako bismo sa više komfora ušli u samu završnicu sezone. Sada imam priliku da isprobam i neke druge igrače koji su deo ovog tima, imamo stvarno veliki fond igrača koji apsolutno zaslužuju da igraju, pa ćemo videti u kom sastavu ćemo izaći. Igramo protiv ekipe koja je apsolutni hit ove sezone, možda im je ovo najbolja sezona do sada. Gospodin Veselinović je odlično vodio, kolega Gaćinović nastavio. Ekipa Spartaka je hitra, brza, agresivna, igraju malo drugačije nego ostali i mislim da im je to i donelo ove rezultate. Biće nam teško jer ćemo biti lišeni naših navijača, ali bez obzira na sve mi smo Crvena zvezda i pokušaćemo da dobijemo sve utakmice do kraja. Bez obzira na to koji ćemo sastav izvesti, pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu — bio je jasan Milojević.

Zvezda je navikla na „vetar u leđa“, a sutra će morati da se suprotstavi protivniku bez huka sa tribina.

— Navijači su nas nagradili u Kruševcu i svaku utakmicu do sad. Ovo je prva utakmica da ćemo igrati bez pomoći publike, i krivo nam je. Ne sumnjam da ćemo imati podršku i protiv Vojvodine, i na fešti protiv Voždovca. Oni nam daju podršku svakog dana, i kada nisu na samoj tribini, kada vidite natpis „Delije“ znate da su tu. Bilo bi lepše da su i fizički tu jer fudbal se igra za publiku, ali kazna je kazna i moramo da je ispoštujemo.

Iako će gotovo sigurno biti promena u sastavu tima, to ne znači da Crvena zvezda neće ići na pobedu.

— Ne smeta mi to što se piše u novinama jer ih ne čitam. Zašto bi mi smetalo, svako ima pravo da kaže ono što misli. Nema potrebe nikome da se pravdam, ni ja ni moji igrači. Ovde kada god nešto napravite, ili ste nekog pustili ili vas je neko pustio. Niko vam ovde neće nikakav uspeh ili pobedu priznati. Imam veliki fond igrača, i jedan od zadataka kao trenera mi je promocija mlađih igrača. Ne mogu da razumem logiku da neko sa strane komentariše koji sastav je najjaći ili najbolji u datom trenutku, da kaže koji igrač je bolji, a pritom se ne nalazi među igračima i ne gleda ih na treninzima. Mislim da igrači zaslužuju da igraju, svi koji su u rosteru. Ja ne kalkulišem, nikada nisam. Mi imamo obavezu kao Crvena zvezda da damo svoj maksimum i siguran sam da će tako biti sutra — ne ostavlja prostora za sumnju Milojević.

Nezaobilazna tema bila je i eventualni novi ugovor za trenera Milojevića.

— Nisam još uvek razgovarao sa Upravom, razgovaraću tokom narednih dana. Znam da je to sad tema broj jedan, mimo moje želje. Svestan sam da javnost očekuje. Jako sam studiozan i postoje stvari koje želim da znam pre nego što bilo šta odlučim. Nigde neću ostati samo da bih ostao, želim da uradim neke stvari. Moje zvezdaštvo i moju želju nikada nisam propagirao,  i to ne bi ni trebalo da se stavlja na proveru, jer ne volim populizam niti da pričam velike stvari. Ova godina je bila takva da smo zacrtali neke ciljeve, mislim na šampionsku titulu, i ona mi je mnogo draga. Pričati velike reči je besmisleno, ako neko glasnije galami ne znači da je u pravu. Mislim da jesam dokazao koliki sam zvezdaš. Ali, ja sam i profesionalac, imam porodicu i doneću najbolju moguću odluku što se tiče Crvene zvezde. Jedno su želje, šta bismo hteli i voleli, a drugo je realnost. Razgovaraćemo, i zbog moje Crvene zvezde odluku ću doneti vrlo brzo, sigurno neću da je dovodim u cajpnot. To je sve što trenutno mogu da kažem — rekao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама