Fudbal Fudbal/Vesti

Pešić vlasnik rekorda Superlige!

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će nesumnjivo pamtiti Aleksandra Pešića kao jednog od boljih napadača kojeg je imala u svojoj skorijoj istoriji, a od danas će Pešića pamtiti i fudbalska Srbija u celosti.

540-pesic-437.jpg

Zahvaljujući golu koji je postigao protiv Napretka, Aleksandar Pešić je postao vlasnik veoma lepog rekorda. Naime, Pešić je protiv Napretka postigao svoj 25. gol u Superligi ove sezone, što je rekord Superlige od njenog osnivanja 2006. godine! Pešić je na taj način prestigao Uroša Đurđevića i Leonarda koji su prethodne sezone postigli po 24 gola u Superligi. Naravno, Pešić će imati priliku da svoj saldo golova dodatno poveća i na taj način postavi „domaći zadatak“ nekim budućim napadačima koji će nastupati za srpske klubove.

— Rekord mi mnogo znači. Nije mi on bio cilj sam po sebi, ali svakako da mi znači. Mnogo mi se vrtelo u glavi i šef mi je rekao da ne moram da se vraćam u igru, ali kao da sam osetio da treba… Usledio je odmah penal. Ovo je za mene svakako jedna od najuspešnijih sezona u karijeri, nikada ne možete unapred da isplanirate ovako nešto, ali zbog ovoga sam i došao u Zvezdu. Bilo je teško danas, i znali smo koliki je ulog bio. I vreme je bilo sparno i veoma teško za igru. U jednom trenutku sam prišao Adžiću i rekao mu „mi ovde ne možemo da damo gol“. Međutim, uspeli smo, postigli smo jedan, pa drugi, priveli utakmicu do kraja kako treba i zasluženo smo osvojili titulu — rekao je Pešić.

Kada je reč o prvenstvima SRJ (od 1992. godine), Aleksandar Pešić će, ukoliko uspe da postigne 28 golova, prestići Sašu Markovića (1998, Crvena zvezda), Mateju Kežmana (2000, Partizan), Petra Divića (2001, OFK Beograd) i Zorana Đuraškovića (2002, Mladost Lučani) koji su postigli po 27 golova. Na taj način Pešić bi izbio na drugo mesto, a ukoliko bi kojim slučajem naš napadač uspeo da dođe do broja 31, prestigao bi i vodećeg Sava Miloševića koji je u sezoni 1994/95 uspeo da postigne 30 golova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama