Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda ubedljiva protiv Čuke

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se nalazi na korak od nove šampionske titule! Crveno-beli su na svom stadionu savladali Čukarički, i potrebna su još tri boda kako bi se titula vratila u Ljutice Bogdana!

540-srnic-5437.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 7.161
Sudija: Nenad Đokić
Strelci: Ben u 61′, Radonjić u 77′ i Adžić u 84′.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Račić, Krstović, Ben, Radonjić, Srnić, Pešić.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Frimpong, Jovičić, Milijaš, L. Ilić, Adžić.

Čukarički: Belić, Stevanović, Drinčić, Bojić, Kajević, Kopitović, Milojević, Bogosavac, Đurić, Ovusu, Puškarić.
Rezerve: Petrović, Veličković, Belaković, Stojanović, Vidosavljević, Tedić, Fofana.

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog suprotno najavama odigrali su za standarde ova dva kluba nezanimljiv meč u prvom delu, dok je nastavak bio mnogo zanimljiviji i sadržajniji. Godinama unazad ova dva kluba su sinonim za uzbudljive susrete sa mnogo pogodaka i uzbuđenja. Ovoga puta to u prvih 45 minuta, nije bio slučaj.

Treneri Milojević i Lalatović koji su u svojim karijerama vodili oba tima današnjih rivala, odlučili su se za taktičku opreznost i vrebanje greške protivnika.
Brđani su postavili snažan defanzivni blok, duboko na svojoj polovini, rešeni da zaustave napade sa krila najtrofejnijeg srpkog kluba. U prvom delu zabeležen je samo jedan pokušaj Filipa Stojkovića koji je iskosa sa desne strane šutirao snažno ali pored gola.

Na drugoj strani, gosti nisu uspeli ni toliko. Koliko toliko agilniji od ostatka ekipe bio je Nemanja Radonjić, međutim, ni on i pored truda nije uspeo da uradi ništa značajno do odlaska na odmor.

Nastavak donosi dosta agilniju Crvenu zvezdu koja je „proigrala” ulaskom Luke Adžića. Upravo je Zvezdino dete posle 15 minuta drugog poluvremena sjajno protutnjalo sredinom terena, pravovremeno uposlio Bena koji pogađa mrežu Belića i nastavlja svoju golgetersku seriju. Od tog momenta tok susreta poprima drugačiji ritam. Gosti, koji se bore za izlazak u Evro takmičenja morali su da izađu sa svoje polovine i krenu ka golu Borjana. To je otvorilo prostor krilima crveno-belih da svojim brzinskim i tehničkim sposobnostima uslovno rečeno „slome rivala”. Upravo to se i dogodilo u 77. minutu utakmice kada je Adžić sjajno uposlio Radonjića koji pre nego što je loptu sproveo u mrežu izveo nekoliko fudbalskih majstorija. Tačku na konačan rezultat postavio je najbolji pojedinac današnjeg duela, Adžić, pogotkom iz slobodnjaka pet minuta pre kraja.

Posao izabranicima Vladana Milojevića olakšao je i Đorđe Đurić, fudbaler Čukaričkog, koji je zbog dva neoprezna starta i dva žuta kartona morao u 65. minutu da napusti teren. Ista sudbina zadesila je i Milana Rodića u poslednjim trenucima utakmice.

Narednog vikenda fudbaleri Crvene zvezde imaju meč loptu. Ukoliko savladaju Napredak u Kruševcu, crveno-beli osvojiće novu titulu prvaka Srbije.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама