Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević: Nema euforije

Izvor: FK Crvena zvezda

Pet utakmica ostalo je do kraja sezone, a Crvenoj zvezdi neophodne su dve pobede kako bi i matematički obezbedila titulu šampiona države.

540-miloje-3427.jpg

U sredu, 25. aprila, Crvena zvezda će od 18,00 časova na svom stadionu dočekati ekipu Čukaričkog. O ovoj utakmici govorio je Vladan Milojević, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

— Čukarički je pokazao, pogotovo u Kupu, da je dobra ekipa, to je klub koji je u vrhu srpskog fudbala. Stalni su pretendenti za izlazak u Evropu. Odigrali su jako kvalitetno protiv Partizana, i biće nam veoma teško. Predvodi ih trener Lalatović za kojeg znate da je jedan od dobrih trenera u Srbiji. Mi ćemo se spremati kao što smo se spremali i do sada. Mislim da će biti jako interesantna utakmica i pozvao bih navijače iako je radni dan da nas podrže i dođu u velikom broju. Mi gotovo da nemamo problema oko igračkog kadra, pa ćemo videti u kom sastavu ćemo izaći — rekao je Milojević.

Vujadin Savić se u prethodnom kolu vratio posle pauze i odigrao završnicu utakmice. Novinare je zanimalo koliko je on spreman, i da li je Srđan Babić opravdao šansu koju je dobio nakon Vujadinove povrede.

— Nećemo da žurimo. Vujadin je imao određenu pauzu i njegova povreda nije česta. To je deo mišića oko kojeg treba biti pažljiv, treba da vidimo i sa njim i nećemo rizikovati ako ne bude bilo potrebe. I on treba da bude psihički spreman, kao i fizički. Što se Babića  tiče, nikakvog „korišćenja šanse“ nije ni bilo. Srđan Babić je doveden sa epitetom odličnog igrača koji je imao samo taj problem što jedno vreme nije igrao, a kad ne igrate i kad niste u trenažnom procesu možete imati poteškoća sa uklapanjem i dostizanjem forme. Neki igrači se lakše prilagode, neki teže ulaze u formu, ali, apsolutno su svi koji su igrali opravdali poverenje. Mislim da je Babić igrač na kojeg Zvezda može da se osloni u budućnosti, a to je i pokazala otkupom ugovora. On je mlad igrač koji ima mnogo potencijala. Na njemu je da radi, da se trudi i da nastavi da pruža partije kao do sad — jasan je Zvezdin trener.

Zvezdin večiti rival svoju utakmicu trećeg kola plejofa igra u četvrtak. U teoriji, Zvezda bi ukoliko savlada „brđane“, uz eventualni poraz kompija, mogla već u četvrtak do titule. Međutim, Zvezdin trener kaže da neće biti gledanja u tuđe dvorište.

— Ne gledamo na druge strane. Imamo dve pobede u plejofu, šest bodova, igramo plej-of kao takmičenje u kojem se osvaja 21 bod, gledamo samo nas i ne obaziremo se na protivnike. Šta god da se desi u četvrtak, mi moramo da radimo, imamo igrače koji treba da igraju i želim svima da dam šansu. Mi o drugim klubovima uopšte i ne razmišljamo, imamo ispred sebe još pet utakmica, pet finala, i samo želim da igrači budu koncentrisani na svoj posao.

Zvezdin trener ne dozvoljava euforiju u svlačionici, ali ističe da su igrači profesionalci i da i sami razumeju koji su im zadaci.

— Mislim da moji igrači znaju, i to je ključ svega ovoga, šta se od njih traži, i da profesionalno odrađuju svaki trening. Fudbal je ono što je danas i sutra. Novi izazovi, nova utakmica. Sada samo o Čukarikom razmišljamo, mislim da je to jedini ispravan način razmišljanja za sportistu. Crtu uvek podvlačimo na kraju, ne vidim da kod mojih igrala ima neke euforije, niti bih ja dozvolio da ona postoji — zaključio je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama