Кошарка Кошарка/Вести

Crvena zvezda gostovala na globalnoj konferenciji u Patri

Izvor: KK Crvena zvezda

Još jedno veliko priznanje za sjajan rad sa mlađim kategorijama stiglo je na adresu KK Crvena zvezda mts. U Patri održana je globalna konferencija ’’International basketball gathering’’ čiji je domaćin Košarkaški klub Prometej, jedan od najboljih timova Grčke kada su mlađe kategorije u pitanju.
Jedan od nekolicine glavnih predavača na seminaru bio je koordinator mlađih kategorija crveno-belih Aleksandar Zmijanjac. On je koordinator mlađih kategorija Crvene zvezde od 2013. godine i od tada do danas je sa crveno-belim mlađim selekcijama osvojio 43 trofeja pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije, a svakako krunu njegovog predanog rada predstavlja trofej juniorske Evrolige osvojen 2014. godine. S toga, nesumnjivo je to da je poziv stigao na pravu adresu.

Zmijanjac je na seminaru govorio na temu ’’Kriterijum za dovođenje mladih igrača u klupski sistem’’. Namera KK Prometej je bio da čuje iskustva iz veoma uspešnog sistema Crvene zvezde koji je prema njihovim rečima jedan od najuspešnijih u Evropi, ali iz sistema italijanskih klubova Virtus Bolonja i Stela Azura. Predstavnici klubova su zajedno sa brojnim grčkim kolegama međusobno delili bogato iskustvo u želji da dodatno unaprede rad sa mlađim kategorijama i da nastave da nižu uspehe i stvaraju nove šampione.

Podsećamo, Crvena zvezda je aktuelni kadetski i juniorski prvak Srbije. Kadeti su nedavno odbranili titulu državnog prvaka, a isti izazov sledi za juniorsku selekciju crveno-belih. Takođe, Crvena zvezda je osvajanjem Evroliginog ’’Adidas Next generation’’ turnira u Beogradu u svojoj organizaciji obezbedila učešće na juniorskom Fajnal ejtu koji će se održati u prestonici Srbije u vreme održavanja seniorskog Fajnal fora Evrolige.
Brojni trofeji, uspesi i veliki broj igrača koji su iz sistema Crvene zvezde zaigrali seniorsku košarku na najvišem nivou dovoljno govore o radu kluba sa Malog Kalemegdana sa mlađim kategorijama. Pozivi na seminare kakav je ovaj u Patri svedoči da uspešan rad prevazilazi granice Srbije i regiona.
Crvena zvezda je cenjena širom Evrope, a za to su zaslužni menadžment kluba i klupski treneri koji su odavno postavili rad sa mladim košarkašima na vrhu lestvice prioriteta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама