Fudbal Fudbal/Vesti

Pešić – Najvažnije da ekipa pobeđuje

Izvor: FK Crvena zvezda

Zvezdin špic Aleksandar Pešić nastavio je da popravlja svoju statistiku. Najbolji strelac Superlige na meču protiv Radičkog u Nišu upisao je novi gol i asistenciju. Prvo je u 57. minutu bio siguran sa bele tačke, a samo tri minuta kasnije odlično je uposlio Bena koji je zatresao protivničku mrežu.

– Svaki igrač pre penala razmišlja o tom momentu kako će šutnuti, šta treba da uradi. Tako je bilo i juče sa mnom, ali zaista imam sigurnost koja je nastala kao posledica dobrih partija moje ekipe. Podjednako me raduje i to što sam upisao novu asistenciju. Mogu da kažem da je bila lepa, Ben se odlično snašao sa loptom koju sam mu poslao. Moglo je tu da bude i još asistencija, ali najvažnije je da smo pobedili i osvojili nova tri boda. Najvažnije je da pobeđujemo, već sam mnogo puta rekao da ne jurim nikakve brojke i rekorde. Igram za ekipu, a takve stvare dolaze same po sebi, kako mi je zapisano, tako će biti – rekao je Pešić.

Zvezdin špic, inače rođeni Nišlija, odlično se snalazi na terenu Radničkog. Na prethodnom gostovanju beogradskih crveno-belih u Nišu upisao je het-trik.

– Nema nekog posebnog recepta niti inspracije, tako se pogodilo. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, ne samo u Nišu, već svuda. Prijalo mi je što sam na jučerašnjoj utakmici imao podršku sa tribine porodice, kao i najbližih prijatelja.

Pešić se osvrnuo i na učinak svoje ekipe u pobedi od 3:1 protiv Radničkog

– Postavili smo sebi cilj da što pre matematički obezbedimo titulu i zato nam je svaka pobeda u plaj-ofu izuzetno važna. Juče smo u Nišu odigrali zaista dobru utkmicu. Kao što je i trener Milojević rekao, imali smo sjajne periode igre, pa onda bude zatišje na terenu pred novi nalet. Mogli smo i ubedljivije da pobedimo, propustili smo neke šanse, ali u drugom poluvremenu smo napravili razliku od dva gola i sigurno priveli utakmicu kraju.

Naredni meč fudbalere Crvene zvezde očekuje već za tri dana kada će na svom terenu dočekati ekipu Čukaričkog.

– Dosta utakmica je za nama, možda upravo zbog umora dolazi do nekih manjih oscilacija u igri. Čukarički je zaista odlična ekipa, pokazali su to u toku prvenstvu. Imaju sjajnog trenera Nenada Lalatovića koji je dosta doneo ekipi, oni su sada mnogo agresivniji. Biće to sigurno jedna zanimljiva utakmica, a nadam se da ćemo iz nje mi izaći kao pobednici – poručio je Pešić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama