Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Nišu

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda sigurnim koracima ide ka novoj šampionskoj tituli! Zvezda je uspela da trijumfuje u Nišu, i pet kola pre kraja ima 12 poena prednosti uz utakmicu više u odnosu na večitog rivala.

540-radnicki-327.jpg

Stadion: „Čair“
Gledalaca: 7.000
Sudija: Majo Vujović
Strelci: Pavkov u 43′ za Radnički, a Krstičić u 7′, Pešić (p) u 57′, Ben u 60′ za Crvenu zvezdu.

Radnički: Živković, Saša Stojanović, Mrkić, Aksentijević, Petrović, Subić, Mićić, Pavkov, Simunović, Babić, Miladinović.
Rezerve: Šaranov, Stanković, Stevanović, Slaviša Stojanović, Stanisavljević, Jovanović, Noma.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, L. Ilić, Adžić, Ben, Pešić.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Savić, Račić, Milijaš, Milić, Radonjić.

Radnički i Crvena zvezda odigrali su veoma dobru i kvalitetnu utakmicu po lepom subotnjem vremenu. Prvi period utakmice možda je bio jedan od najkvalitetnijih koje je Superliga videla ove sezone. Crvena zvezda je u Niš došla po tri boda, Radnički je utakmicu započeo sa željom da se ne brani, da napadne Crvenu zvezdu i da na taj način opravda visoku treću poziciju na tabeli.

Takav pristup jedne i druge ekipe doneo je odličnu utakmicu za sve fudbalske sladokusce.

Crvena zvezda je rano došla u vođstvo; igrao se sedmi minut kada je Ben izveo korner, a Krstičić iskoristio to što je lopta nekako pala na pet metara i nogom je sproveo u mrežu. Nakon gola, Zvezda je u narednih dvadesetak minuta mogla da postigne još nekoliko golova. Možda se može reći i morala, jer takve prilike protiv ekipe koja zauzima treće mesto na tabeli ne smeju se puštati niz reku. Pre svih Ben je imao dve stopostotne prilike; prvu mu je namestio Luka Adžić posle divnog prodora i asistencije, a Ben koji je ciljao dalji ugao nije uspeo da šutira u okvir gola. To mu je uspelo nekoliko minuta kasnije kada ga je Pešić pronašao na petercu, ali Ben je pogodio golmana Živkovića.

Jednu asistenciju Ben je već zabeležio, a mogao je i drugu da je bio za nijansu manje predvidiv. Mogao je Ben i da šutira, ali odlučio se da vrati uslugu Pešiću koji je bio dobro pozicioniran na drugoj stativi. Ipak, njegovu nameru prozreo je štoper Radničkog. Domaćin se nakon serije Zvezdinih promašaja trgnuo i preuzeo je posed lopte. Pavkov je bio najopasniji fudbaler Nišlija, i sredinom prvog dela stavio je na ozbiljno iskušenje Borjana koji je, međutim, pokazao da je dorastao zadatku. Pavkov je u više navrata pretio, ali nijednom na sličan način niti blizu toliko opasno. Sve do 43. minuta. Babić, fudbaler Radničkog, imao je sreće da mu se lopta u dva navrata vrati nakon odbitka; na kraju je po zemlji centrirao kroz Zvezdin peterac, a Pavkov je bio spreman na drugoj stativi.

Nastavak utakmice doneo je sličnu sliku kao i u prvom periodu. Dinamična, kvalitetna utakmica u kojoj su obe ekipe želele da povedu, ali Zvezda je pokazala da je kvalitetnija i da, uostalom, zasluženo korača ka šampionskoj tituli. U 57. minutu, Pešić je povučen, oboren u kaznenom prostoru i za glavnog arbitra nikakve dileme nije bilo — dosuđen je penal. Siguran izvođač bio je upravo Pešić koji je na taj način postigao svoj 24. gol u Superligi.

Samo tri minuta kasnije, Zvezda je postigla i treći gol. Strelac je bio Ben koji je samo minut ranije nije iskoristio još jednu odličnu priliku, ali iskupio se u 60. minutu. Ben Pešić odigrali su dupli pas, a Pešić je petom asistirao ka Benu koji je uspeo da zatrese mrežu.

Ben je u još dva navrata imao stopostotnu priliku, ali nije mu se dalo da se još koji put upiše u strelce. Treba pohvaliti i danas izvanrednog i verovatno najatraktivnijeg igrača Luku Adžića, koji je imao svoj mali šou tokom utakmice. Posebno kvalitetan potez bila je asistencija petom kroz dvojicu igrača za Krstičića koji je bio u punom trku, ali je Zvezdin vezista šutirao u Bena.

I domaćin je izveo lepu akciju u završnici utakmice, i to aktuelni i nekadašnji Zvezdini fudbaleri. Pavkov je sjajnom asistencijom izbacio čitavu našu odbranu, a zicer je Saši Stojanoviću uspeo da odbrani Borjan.

U nastavku utakmice šansu su dobili i Nemanja MilićNenad Milijaš i Vujadin Savić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama