Košarka Košarka/Vesti

Promene u igračkom sastavu pred Superligu

Izvor: KK Crvena zvezda

Crveno-beli startuju u Superligi utakmicom protiv zemunske “Mladosti”. Po trofej u domaćem šampionatu sa izmenjenim sastavom.
KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je klub 16.04.2018.godine sporazmno raskinuo ugovor sa Dilanom Enisom, dok su crveno-bele  pojačali Aleksa Radanov i Filip Čović.
Reprezentativac Srbije Aleksa Radanov, koji je bio ustupljen FMP-u se vraća u Crvenu zvezdu sa kojom ima višegodišnji ugovor.
Talentovani 20-godišnji bek visok 204 santimetara, jedan je od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi u svom uzrastu, uspešno može da pokriva sve pozicije od 1 do 3. U dresu FMP-a u ovoj sezoni, postizao je 8 poena i imao prosečno 3 skoka po utakmici.
Plejmejker Filip Čović, kapiten FMP-a, potpisao je ugovor do kraja sezone sa ekipom Crvene zvezde mts, za koju će nastupati u utakmicama Super lige.
Iskusni organizator igre, ima 28 godina, a ove sezone je u ligaškom delu ABA lige ubacivao 15.8 poena po utakmici, uz 7.5 asistencija po meču:
„ Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Superliga Srbije počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska, prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene, i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde mts. Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu, i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem” rekao je novi član crveno-belih za koje je igrao u sezoni 2011-2012.
Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor sa klubom do kraja sezone, u toku su razgovori sa njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom da je u poslednje vreme, neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi.
Ekipa Crvene zvezde mts prvi meč u Superligi igra u sredu u dvorani „Aleksandar Nikolić” protiv zemunske „Mladosti”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama