Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Spremni za praznik fudbala

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

U subotu, 14. aprila u 18,30 počeće 157. večiti derbi u kojem će Crvena zvezda na svom stadionu pokušati da stigne do 63. pobede nad večitim rivalom.

540-miloje-54732.jpg

Svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu pred novinarima je izneo šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević.

— Mislim da su sve ekipe koje su se plasirale u plej-of zasluženo tu gde jesu. Tokom prethodnih 30 kola svi smo se borili za početne pozicije onoga što sada sledi. Mi startujemo sa pozicije broj jedan, ali ponašamo se pred ovu utakmicu kao i pred svaku koju smo odigrali do sada. Moji igrači dobro znaju da sada imamo mini-tabelu, prvi deo prvenstva je završen i borimo se za 21 bod. Zanemarili smo tu prednost koju imamo. Obrisano nam je šest bodova, mi smo u glavama obrisali i drugih šest i počinjemo od nule. Svi znamo šta večiti derbi znači klubu, navijačima, samom srpskom fudbalu. Mislim da smo se dobro spremili, i kao što uvek od mene čujete, daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu. Razmišljam samo o svojoj ekipi, ne razmišljam mnogo o Partizanu. Raduje me da su svi igrači trenirali, imao sam ih sve na raspolaganju i posebno sam srećan zbog toga. Volim kad su mi zdravi igrači, kada su orni i veseli i presrećan sam zbog toga. Imam nekih dilema oko tima, odlučiću do sutra ko će igrati — rekao je Milojević i pohvalio sve svoje igrače:

— U dilemi sam jer imam puno igrača koji zaslužuju da igraju, a neću moći neke ni u protokol da stavim. I pored toga, ponosan sam jer smo kolektiv i tim u kojem svako najbolje od sebe daje u taj kolektiv. Što se tiče same forme, zadovoljan sam pre svega kako radimo, i svi zaslužuju da igraju. Mene raduje kada su mi igrači u dobroj formi. Fudbal je kolektivan sport, igra 11 igrača, nekada i levi bek reši utakmicu, kao Rodić u Subotici. Drago mi je da napadači u poslednje vreme daju golove, oni i žive od golova. Na svakoj utakmici neki igrač dođe do izražaja, ja bih voleo da sutra to budu odbrambeni igrači koji će obaviti svoj deo posla i rešiti utakmicu.

Naš trener je upitan da prokomentariše sistem takmičenja.

— Sistem je možda i dobar, a jedini gubitnik je klub koji je prvi. Svi ostali imaju benefit, od drugog na tabeli pa nadalje. To i jeste poenta, generalno ovakav sistem takmičenja postoji u ovakvim ligama, o svemu može da se priča, ali kada me već pitate, moje mišljenje je da je jedini gubitnik ovakvog sistema klub koji je prvak posle 30 kola.

Zvezdin trener ne može da predvidi kakva će utakmica biti sutra odigrana.

— Derbi je velika utakmica i specifična, nosi puno naboja. To je tako od osnivanja Zvezde i Partizana. Nekada bude taktičkog nadmudrivanja, nekad bude puno borbenosti. Nikada ne znate šta možete da očekujete i kakva će utakmica biti. Često važnost utiče na to da utakmica bude više borbena nego kvalitetna. Ne mogu da predvidim, odlučivaće mnogo parametara, možda i samo jedna greška.

Večiti derbi će biti 50. utakmica Vladana Milojevića na klupi Zvezde.

— Nisam znao za taj podatak. Jako mi je drago zbog toga, svaki jubilej je veoma prijatan i značajan — rekao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама