Košarka Košarka/Vesti

Mi i dalje verujemo u nju…

Teško je bilo šta smisleno napisati posle večerašnje utakmice koju su košarkaši Crvene zvezde izgubili od Budućnosti u Podgorici, rezultatom 78:77.  Imala je četa Dušana Alimpijevića lepu priliku da napravi brejk, ali mnogo toga se večeras isprečilo na tom putu.

Pre svega moramo da istaknemo, iako to ni na koji način nismo hteli da radimo, tendeciozno suđenje koje je direktno uticalo na krajnji rezultat susreta. Pre nego izdvojimo nekoliko situacija, važno je da napomenemo da večeras nije bilo gledanja ni jedne jedine sporne situacije!!! Zašto? Odgovor se može nazreti i svako ko je iole posmatrao košarku ove sezone mogao je da vidi da su i u ABA ligi, kao i u evropskim takmičenjima, sudije za mnogo bizarnije situacije trčale do monitora da provere da li im je odluka ispravna. A večeras su se izgleda ili pokvarili monitori, ili su sudije naprasno zaboravile da oni postoje.

Elem, kao što rekosmo, izdvojićemo nekoliko situacija koje su i te kako uticale na tok susreta.

Pre svega šut Ročestija za tri poena koje su sudije volšebno proglasile dvojkom. Druga situacija je blok Omića u trenutku kada Feldin pogađa trojku. Treća situacija je kada Enis upućuje šut ka protivničkom košu, ali sudije sviraju da je vreme isteklo. Zatim kretanje igrača Budućnosti, prilikom postavljanja, u trenutku kada Enis ide ka košu protivnika gde dobija faul u napadu. Takođe, tu je nesuđena nesportska nad Feldinom gde ga igrač hvata rvačkim zahvatom, ali sudije to “ne vide”. Takođe, u poslednjem Zvezdinom napadu na utakmici, Gordić vuče za ruku Lesora i to u trenutku kada se Feldin diže na šut za tri poena. Ipak, pištaljka sudija je ostala nema. Da ne nabrajamo sijaset situacija u kojima je moralo da se sudi 2+1. Da ne napominjemo da je u toku finalne serije Tejlor Ročesti šutnuo samo DVA slobodna bacanja. Verovatno su igrači Budućnosti bili toliko blagi premo Ročestiju u šta smo se svi mogli uveriti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ipak, i pored svega toga ostala je ta sutrašnja utakmica koja nam doslovno život znači. Dragi zvezdaši i zvezdašice, dragi igrači, treneru, stručni štabe, upravo – NEMA PREDAJE!!!

MI I DALJE VERUJEMO U NJU – NAŠU

ZVEZDU CRVENU!!!

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama