Фудбал Фудбал/Вести

Neverovatni niz Aleksandra Pešića

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda
Zvezdin prvotimac Aleksandar Pešić može se pohvaliti time da je jedini fudbaler Crvene zvezde koji je odigrao svaku utakmicu u svim takmičenjima ove sezone od kada je došao u klub.

pesicvest3.JPG

– To je sa fudbalskog aspelta zaista odlično za mene, treba imati što više utakmica u nogama. Izuzetno mi je drago što šef ima toliko poverenja u mene. On je odlučivao o tome, veoma sam mu zahvalan, a na terenu ću do poslednje utakmice dati sve od sebe da njegovo poverenje i opravdam. Posle 46 utakmica ne mogu da kažem da nema umora, ali nama fudbalerima je uvek mnogo lakše da igramo utakmice nego da treniramo. Nekada nedostaje svežine i odmora, ali uvek kažem da kada izađeš na Marakanu i kada čuješ naše navijače nađeš snage da odigraš maksimalno dobro. Ostalo je još sedam utakmica do kraja, najvažnije mi je da budem zdrav, a naravno da bih voleo da mogu da kažem da sam odigrao svaki meč u sezoni, da se kasnije u životu pohvalim da sam ostavio i lični pečat u Zvezdinoj istoriji – rekao je Pešić.

Naši fudbaleri pred prvo kolo plej-ofa imaju šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

– Mi se ponašamo kao da je ovo novo prvenstvo i da krećemo od nule. Za nas kreće novo nadmetanje i ponovo u svakoj utakmici moramo da budemo bolji rival. Govorio sam i kada smo imali 12 bodova prednosti da to ništa ne znači dok se ne odsvira kraj i poslednje utakmice u sezoni.

Prva utakmica u plej-ofu za izabranike Vladana Milojevića biće večiti derbi.

– Spremamo se za subotu, znamo da nas očekuje teška utakmica i dobar protivnik. Svi znamo šta je derbi i kakvu težinu nosi, maksimalno smo fokusirani na pripremu meča. Ne volim mnogo da predviđam kako će igrati protivnik, volim da gledam samo u svoje dvorište. najvažnije je da se mi pripremimo najbolje što možemo i da na terenu ispoštujemo taktiku koju naš stručni štab preiprema. Partizan ćesigurno biti maksimalno motivisan i spreman, ali mi ipak razmišljamo samo o sebi i svojoj igri.

Navijači će, po mišljenju našeg špica, i ovog puta napraviti nezaboravnu atmosferu.

– Dosta pričamo međusobno o večitom derbiju, znamo svi koliko je važna i velika utakmica. Još kao klinci smo svi to uvideli i sada nam je izuzetna čast i privilegija što smo deo najveće utakmice u našoj zemlji. Nama fenomenalne atmosfere ne manjka ni na jednoj utakmici, tako da verujem da će u subotu biti spektakl. Ne postoji reč kojom bi se opisalo kakvu atmosferu prave naši navijači i koliko to nama igračima znači na terenu – poručio je Pešić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама