Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Hrabra Zvezda izjednačila u finalnoj seriji

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts uzvratili su na najbolji mogući način ekipi Budućnosti i izjednačili u plejof seriji. Recept za pobedu bio je borbeni pristup i ogromna energija crveno-belih – 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11).
Hrabri i odlučni. Sigurni kada je bilo najvažnije.
Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da uz pomoć fantastičnih navijača u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ uzvrate udarac i idu put Podgorice sa izjednačenim rezultatom u seriji – 1:1.
Dramatična utakmica, puna preokreta viđena je u popularnom ’’Pioniru’’. Obe ekipe su bile izuzetne u odbrani, snažne i borbene, ali sticao se utisak da je odlučila želja. Pobedu je odnela ekipa koja je želela više, a to je bila Crvena zvezda i to rezultatom 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11).
Prelomni trenuci događali su se tek u poslednjoj deonici, a tada je vanserijski odigrao centar crveno-belih Alen Omić koji je pogađao slobodna bacanja i dobijao bitke sa protivničkim centrima.
Crveno-beli su ušli u utakmicu sa velikim voljnim momentom i energijom koja se najbolje emitovala u odbrani. Napadači Budućnosti bili su gotovo u potpunosti zaustavljeni, a podatak od 13 primljenih poena za deset uvodnih minuta najbolje svedoči o tome – 17:13.
Početkom drugog perioda prednost je rasla, a i dalje je recept bio u agresivnoj odbrani. Crvena zvezda je na tome temljila svoju igru, a nekoliko ’’iscurelih’’ šuteva sprečilo je izabranike Dušana Alimpijevića da u ranijoj fazi steknu dvocifrenu prednost.
Do toga je došlo kada je Tejlor Ročesti u 16. minutu utakmice pogodio trojku (29:19), ali je Gordić uzvratio istom merom i pokrenuo seriju svoje ekipe 12:2 koja je Budućnost dovela do izjednačenja na poluvremenu – 31:31.
Početak trećeg perioda pripao je gostima. Podgoričani su otvorili drugo poluvreme serijom 8:0.  Tajmaut Dušana Alimpijevića razbudio je njegove izabranike koji su serijom 8:2 prišli na dva poena zaostatka (39:42). Budućnost je odgovorila preko Gordića, a u teškim trenucima Ogjen Dobrić je pogodio izrazito važnu trojku iz ugla – 43:46. Ipak, crveno-beli su velikom borbenošću smanjili zaostatak na pola koša pred odlazak na odmor uoči poslednjih deset minuta (47:48).
Ubrzo je stigao i preokret, a režirao ga je Džejms Feldin u prvom napadu crveno-belih pogotkom uz faul za 50:48 i dodatno raspalio atmosferu u dvorani. Duži period bez koša prekinuo je Gordić novom trojkom i vratio vođstvo gostima. Uzvratio je istom merom Ognjen Dobrić, a potom je Omić pogodio za vođstvo 55:52.
Budućnost je odgovorila i rezultat je na tačno pet minuta do kraja bio 56:56. Crvenu zvezdu držao je u tim trenucima izvrsni Alen Omić koji je kao pobednik izlazio iz duela sa protivničkim centrima, ali je na drugoj strani pogađao Gordić pa nijedna ekipa nije mogla do osetnije prednosti. Omić i Feldin su doveli crveno-bele do četiri poena prednosti, a odbrana čuvala razliku – 63:59.
Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 3, Lazić 3, Dobrić 10, Feldin 8 (5as), Janković 4 (6sk), Ročesti 11, Omić 15 (10sk), Lesor 8, Jovanović, Bjelica 4.
Dušan Alimpijević:
”Kao što je juče Budućnost želela više pobedu i igrala bolje, mislim da smo to sada uradili mi. Ponosan sam na igrače zbog toga što su jako dobro izneli poslednjih 24 sata. Uradili smo neke minimalne stvari, izbacili ’’panični switch’’ koji se pojavio kao posledica velike tenzije utakmice. Ostalo je sve zasluga igrača.
Kada vidite ovoliki broj ljudi koji podržava ekipu… Hrani nas taj aplauz, ta podrška i zato u najmanju ruku želimo da se vratimo u našu dvoranu da bismo uz naše navijače pokušali da dođemo do titule”
Alen Omić:
”Prvo bih čestitao svojoj ekipi na današnjoj borbi. Treba izaći iz dvorane i zaboraviti ovu utakmicu. Znamo šta nas čeka u Podgorici i znamo šta treba da uradimo u naredne dve utakmice. Nije nam ništa lakše posle ove jedne pobede jer moramo da vratimo brejk. Idemo sa još većom energijom u ’’Moraču’’.”
Скочи на траку са алаткама