Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Hrabra Crvena zvezda ipak poražena u Moskvi

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da iznenade ubedljivo prvoplasirani tim Evrolige na njegovom terenu. CSKA je prelomio utakmicu u poslednjoj deonici i bio bolji rezultatom 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18).

Silno motivisani košarkaši Crvene zvezde mts pružili su žestok otpor ekipi CSKA. Crveno-beli su bili u potpunosti u igri tokom više od 30 minuta, ali je domaćin u nastavku igre opravdao ulogu favorita i u pokazao zašto je na kraju ligaškog dela Evrolige ubedljivo prvplasiran tim. Na kraju, CSKA je slavio rezultatom 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18).
Izabranici Dušana Alimpijevića nemaju razloga da žale. Odigrali su veoma hrabro i na sjajan način najavili početak finalne plejof serije ABA lige koja je postavljena kao primarni cilj u ovoj sezoni. U skladu sa tim svi igrači su dobili priliku, a nije bilo igrača koji je imao preveliku minutažu.
Izvanrednom igrom crveno-beli su preuzeli kontrolu nad utakmicom na početku meča. Briljirali su crveno-beli, a CSKA je čekao na koš iz igre čak četiri minuta. Izvanredna rola Dejana Davidovca koji je u ranoj fazi utakmice ubacio osam poena i još bolja odbrana Crvene zvezde gradili su dvocifrenu prednost nakon pet minuta utakmice – 17:6.
Međutim, duga klupa Moskovljana omogućila je Dimitrisu Itudisu da pojača ritam utakmice i silni CSKA je ušao u izvanrednu seriju pa je početkom drugog perioda došao do pet poena prednosti – 29:24. Ipak, crveno-beli nisu klonuli, naprotiv. Razigrali su se Stefan Janković i Alen Omić. Prvo je Janković vezao pet poena, a onda i Omić isto toliko za seriju 10:2. Nije dugo prošlo pa je Janković pogodio novu trojku, ovog puta iz ugla i Zvezda je vodila šest razlike – 37:31.
Fantastičan pristup izabranika Dušana Alimpijevića donosio je rezultate. CSKA se mučio da dođe do poena, a kao svojevrsna nagrada za gotovo besprekornih 20 minuta stigao je koš Milka Bjelice sa pola terena uz zvuk sirene. Na taj način, iskusni Bjelica je postavio na semafor rezultat 44:37 pred odlazak na veći odmor.
Početak trećeg perioda doneo je trojku Ognjena Dobrića i dvocifrenu prednost crveno-belih (47:37). Međutim, individualni kvalitet Moskovljana je došao do izražaja pa su izvanredni Otelo Hanter i Kori Higins predvodili seriju koja je donela domaćinu izjednačenje. Usledile su trojke raspoloženih Vitali Fridzona i Kori Higinsa pa su ’’Armejci’’ došli do najvećeg vođstva na meču (61:55). Uzvratio je Džejms Feldin sa iste razdaljine, a odbrana crveno-belih je dobila ponovo na agresivnosti ulaskom Branka Lazića. Upravo je i on trojkom iz ugla vratio vođstvo svojoj ekipi (61:63), ali je rezultat na kraju treće deonice postavio Andrej Voroncevič – 64:63.
Serijom 9:2 domaćin je na početku poslednjeg perioda došao do najubedljivijeg vođstva (73:65). Ognjen Dobrić je novom trojkom smanjio prednost rivala, ali su se razigrali Serhio Rodrigez i Vil Klajburn i bilo je teško očekivati da će Crvena zvezda imati snage za novi veliki preokret.
CSKA Moskva – Crvena zvezda mts 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 10, Lazić 5, Dobrić 14, Feldin 5, Janković 10 (8sk), Ročesti 13 (5as), Omić 8, Lesor 6, Enis, Jovanović, Bjelica 10.
Dušan Alimpijević:
’’Ova utakmica je došla za nas u veoma važnom momentu i zato se nismo predavali tokom čitavog meča. Pokušali smo i da podelimo minutažu jer nas početkom sledeće nedelje očekuju utakmice koje su najvažnije za nas ove sezone. Igrali smo odličnu odbranu u prvom poluvremenu što je izuzetno teško protiv ekipe kakva je CSKA. Uložili smo mnogo energije. Bilo je i još dobrih stvari, kontrola skoka, veliki broj asistencija… Želim CSKA svu sreću u nastavku takmičenja. Izgledaju kao prava mašina na terenu’’

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама