Košarka Košarka/Najava utakmica

Za kraj sezone u Evroligi – CSKA

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts u poslednjem kolu Evrolige gostuju višestrukom prvaku Evrope i prvoplasiranoj ekipi na tabeli, moskovskom CSKA.
KK Crvena zvezda mts zatvoriće sezonu u Evroligi protiv ekipe koja je u dosadašnjem toku sezone najviše pokazala. Silni CSKA ugostiće crveno-bele u poslednjem kolu najelitnijeg evropskog takmičenja.
Iako su svi planovi stručnog štaba i igrača usmereni ka finalnoj plejof seriji ABA lige, crveno-beli imaju svoje ambicije u utakmici protiv ’’Armejaca’’. Želja celog tima je da se dobar utisak ostavljen u Evroligi dodatno popravi i da se potvrdi dobra forma pred najvažnije okršaje sa Budućnosti.
Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević govorio je pred gostovanje ekipi CSKA:
„Na zatvaranju obogodišnje Evrolige, igramo protiv ekipe koja je najozbiljniji kandidat za osvajanje ovog takmičenja. Moskovska ekipa je napravjena sa jednim ciljem, da osvoji ovo takmičenje. Imali su najkonstantniju formu tokom sezone, sa najmanje padove, bez nekih „oscilacija” teških poraza.
Nama ova utakmica dolazi pred najvažnije mečeve u sezoni, finale ABA lige, i pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način. Da odigramo jaku dobru čvrtsu utakmicu, da održimo ovaj tonus protiv izuzetno snažnog protivnika koji igra sa puno kontakta. Imamo mogućnost i da probamo neke stvari koje će nam biti potrebne za finale ABA lige, ali ne zanemarujući rezultat i želju da se pokažemo na pravi način u Moskvi. Želimo da održimo kontinuitet dobrih patija iz ovog perioda zbog onoga što sledi”, istakao je Dušan Alimpijević.
O narednoj utakmici pričao je i kapiten ekipe Branko Lazić:
 „Za kraj sezone u Evroligi, jedan od najtežih protivnika. Ekipa CSKA je kvalitet već pokazala i tokom ove sezone, igrali su izuzetno dobro, novi igrači u sastavu su se odlično uklopili, uostalom i tabela pokazuje mnogo toga. Izuzetno su fizički jaki, igraju košarku sa puno kontakata, i jasno je da su među glavnim favoritima da upravo u Beogradu dođu do novog trofeja. Međutim, želimo da se oprostimo od ovogodišnjeg izdanja Evrolige na pravi način, i da se u potpunosti onda okrenemo finalu ABA lige”, rekao je Lazić.
Utakmica je na programu u četvrtak od 19 časova. Direktan prenos obezbeđen je na TV Sport Klub.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama