Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Vladisavljev: Imamo veliku želju da Zvezdu vratimo na tron

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde u sredu 4. aprila (18 časova) započinju borbu za titulu šampiona Srbije. U prvoj utakmici finalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije crveno-bele će gostovati Vizuri u Rumi.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Vladisavljev isitče da naše odbojkašice očekuje težak zadatak, ali i da imaju veliku želju da trofej šampiona Srbije vrate u vitrine našeg kluba.

– Jako nam je drago što ćemo igrati u finalnoj seriji, odnosno što smo uspeli posle nekoliko sezona da dođemo na korak do vrha, do samog trona. Ove godine smo napravili lep rezultat, igramo drugo finale. Naravno da su očekivanja velika i ko god igra finale ne očekuje da ga izgubi, barem mi tako razmišljamo. Idemo utakmicu po utakmicu i nije baš dobro pričati o nekom krajnjem rezultatu, jer da bi došli do titule moramo tri puta da savladamo našeg velikog rivala. To naravno neće biti nimalo lako, ali postoji ogromna želja i kod igračica i kod svih nas koji pomažemo da one budu što bolje. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bi šampionsku titulu vratili u našu trofejnu salu i nastavili niz velikih rezultata i trofeja koje je Odbojkaški klub Crvena zvezda u svojoj istoriji osvajao – izjavio je Zvezdin strateg.

Crvena zvezda i Vizura su u dosadašnjem toku sezone odigrale dva meča. Obe utakmice je dobila Vizura posle velike borbe i pet setova. U prvom meču u Beogradu, u okviru 5. kola Superlige, bilo je 2:3, po setovima 25:19, 23:25, 18:25, 25:19, 13:15, dok je u okviru 14. kola u Rumi Vizura slavila sa 3:2, po setovima 28:26, 23:25, 25:20, 28:30, 15:5.

– Radi se o kvalitetnim i dobrim ekipama, o najboljim ekipama u našoj zemlji koja je šampion Evrope. Sigurno je da veliki rivalitet postoji i da će neizvesnost biti velika. Vizura je uspevala poslednjih nekoliko duela da dobije u petom setu i verovatno je to odlika iskustva koje su sticale i stekle igrajući Ligu šampiona i te jake mečeve na međunarodnoj sceni. Međutim, to se sada sve briše. To sada više ništa ne važi. Nikakav alibi nije potreban. Igra se za titulu, igra se za svaki poen, za svaki set. Mene generalno ne zanimaju nikakve prednosti, ni opravdanja ili mane. To sve pada u vodu. Imamo tim koji je poprilično spreman. Nadam se da nećemo imati nekih zdravstvenih problema, nekih povreda. Imamo neke naše nedostatke koje moramo da otklanjamo i prikrivamo, ali to sve spada u domen taktike. Naravno da to ima i Vizura. Radi se o dve ekipe koje su prepune mladih kvalitetnih i talentovanih igračica koje su selektirane i u kadetskim i juniorskim selekcijama naše zemlje. Neke su već i u seniorskom pogonu, neke će biti. Siguran sam da će publika imati priliku da uživa u dobroj odbojci i u neizvesnim mečevima. Nadam se da će hale biti pune i da će atmosfera biti onakva kakva dolikuje jednom finalu plej-ofa– istakao je Vladisavljev.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije između Vizure i Crvene zvezde igra se u sredu 4. aprila od 18 časova u dvorani SC Ruma u Rumi, uz direktan TV prenos na RTS-u. Meč će suditi Predrag Balandžić i Aleksandar Petrović.

Šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri trijumfa u finalnoj seriji. Druga utakmica je na programu u subotu 7. aprila (18) takođe u Rumi, a treći meč u utorak 10. aprila (18) u Beogradu. Eventualna četvrta utakmica igrala bi se 13. aprila u Beogradu, a ukoliko ekipe budu izjednačene po broju pobeda, odlučujući meč bi se igrao 16. aprila u Rumi.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама