Хокеј Хокеј/Вести

XVII. međunarodni turnir u hokeju na ledu “Miodrag Šišić – Šile”

BEOGRAD 14 – 15.  APRIL  2018

Najavljujemo početak 17. po redu međunarodnog turnira u hokeju na ledu za decu  -“Miodrag Šišić – Šile” 2018. koji će se održati u Beogradu 14. i 15. aprila.

Tradicionalni međunarodni turnir najmlađih hokejaša naš klub godinama uspešno realizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine i Turističke organizacije Beograda.

Hokejaški klub „Crvena zvezda” osnovan je još davne 1953. godine. U decenijama koje su za nama, istoriju kluba su pisali mnogi veliki igrači, ali se jedan od njih izdvajao po jedinstvenom spoju velike hokejaške veštine, ljudskih kvaliteta i posvećenosti ovom prelepom sportu – Miodrag Šišić – Šile. Šile je svojim ponašanjem na terenu i van njega, zadužio mnoge generacije igrača i to ne samo našeg kluba.

U znak sećanja i poštovanja, kao i u želji da taj jedinstven sportski duh prenese na nove generacije mladih igrača, SKHL «Crvena zvezda» je ustanovila tradicionalni memorijalni turnir koji nosi ime Miodraga Šišića, a na kome nastupaju najmlađi takmičari uzrasta do osam i deset godina.

Učesnici turnira su dečaci, i napominjemo, devojčice  koje po drugi put nastupaju ravnopravno sa dečacima na turniru.

Ove godine učestvuje 14 klubova (28 ekipe) iz Hrvatske, Bugarske, Mađarske i Srbije, a preko 350 dečaka i devojčica, družiće se, smejaće se i naravno igrati najbržu kolektivnu igru na svetu u ledenoj dvorani hale Pionir.

Klubovi učesnici:

KHL Medveščak (HRV)     HK Siscia Sisak (HRV)

HC NSA (BUG)                    HK Serbian girls (SRB)

HK Spartak (SRB)               SKHL Crvena zvezda (SRB)

HK Partizan (SRB)              HK Red Team (SRB)

HK NS Stars (SRB)             HK Vojvodina (SRB)         

HC Kiskoros (MAĐ)           HK Mašina (BiH)               

HK Vukovi (BiH)                 HK Marbo (SRB)

 Za sedamnaest godina koliko se turnir održava, Beograd je ugostio preko 5000 malih hokejaša iz osam zemalja i 30 različita kluba. Mnogi od njih sazreli su u značajne igrače i reprezentativce.

Pozivamo sve male sugrađane da sa svojim roditeljima posete ledenu dvoranu “Pionir”, i budu deo vesele i pozitivne atmosfere koju organizuje hokejaški klub Crvena zvezda i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

pripremi i realizaciji turnira pomogli su:

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda

Turistička organizacija  grada Beograda

IZABERI SVOJ SPORT! Hokej je jedan od sportova koji se najranije počinje

Hokej klub Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама