Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Pukla ”petarda” u Lučanima

U meču 29. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda je rezultatom 5:2 slavila protiv ekipe Mladosti iz Lučana. U utakmici prepunoj uzbuđenja fudbaleri Zvezde uspeli su, uprkos nesmotrenosti u odbrani, da dođu do nova tri boda, uz dobru realizaciju i raspoloženje u napadu. Dvostruki strelac bio je Aleksandar Pešić, a golove za crveno-bele postizali su i Slavoljub Srnić, Srđan Babić, te Luka Ilić. Za Mladost dvostruki strelac bio je Pavlović.

540-mladost-4367.jpg
Foto: FK Crvena zvezda

Tek što je utakmica počela, Crvena zvezda je imala priliku da povede. Na centaršut Slavoljuba Srnića natrčao je Milan Rodić, raspalio sa 16 metara, ali je Krznarić loptu izbacio u korner. Od starta su crveno-beli preuzeli inicijativu, ne dozvolivši fudbalerima Mladosti ni da pređu na protivničku polovinu. Taman kada se činilo da inicijativa fudbalera Zvezde jenjava, Slavoljub Srnić dovodi svoju ekipu u prednost. Bio je to mat u tri poteza. Munjevita razmena paseva Luke Adžića i Aleksandra Pešića, nakon čega se Srnić našao oči u oči sa Krznarićem i bez većih problema smestio loptu u mrežu. Trgao je Srnićev pogodak malo Lučance. Pokušali su izabranici Neška Milovanovića da linije tima pomere napred, da pokušaju na taj način da budu agresivniji i opasniji po gol beograđana, ali bez rezultata. Nastavili su crveno-beli sa kontrolišu i stvaraju prilike. Aleksandar Pešić je u 25. minutu sa leve strane zavrnuo loptu u kazneni prostor, ali je Šatara bio za dlaku brži od Srnića. Samo par minuta kasnije Branko Jovičić je silovito šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Krznarić krajnjim naporom poslao loptu u  korner. Iz prve prave prilike fudbaleri Mladosti dolaze do pogotka. Kažnjena je odbrana Zvezde za prilično letargičnu reakciju. Istrčao je Le Talek, ostavivši u šesnaestercu nebranjen prostor, što je iskoristio Pavlović i izjednačio rezultat. Prednost gostima u finišu prvog poluvremena vratio je Srđan Babić. Nakon kornera dobro je reagovao Zvezdin centarhalf, smestivši loptu u donji levi ugao Krznarićevog gola.

Recept iz prvog poluvremena nastavila je Zvezda da primenjuje i u drugom. Konstantan pritisak sa dosta igrača u završnici i lep protok lopte isplatili su se crveno-belima. U 56. minutu nakon centaršuta sa desne strane, Milošević je u kaznenom prostoru oborio sa leđa Aleksandra Pešića. Sudija Obradović je pokazao na belu tačku, nakon čega je usledila sigurna egzekucija Pešića. Bez ikakvih problema je Crvena zvezde nastavila da kontroliše dešavanja na terenu, ne dopustivši domaćima da ugroze gol Nemanje Supića. U 73. minutu Zvezda, baš kao i u prvom poluvremenu, ni iz čega prima gol. Ponovo su crveno-beli, uljuljkani prednošću od dva gola razlike, zaspali, što su vešto iskoristili domaći. Identična kombinacija kao i kod prvog gola lučanaca. Centrirao je Radivojević, a loptu u Supićevu mrežu glavom zakucao Pavlović. Nije dugo trajala radost fudbalera Mladosti. Samo osam minuta kasnije crveno-beli dolaze do dva gola prednost. Sa desne strane centrirao je Branko Jovičić , a svoj prvenac zabeležio je Luka Ilić, koji je u 72. minutu zamenio Bena. Ubrzo zatim pukla je i petarda u Lučanima. Nenad Milijaš je uposlio Aleksandra Pešića koji je smestio loptu u bliži ugao Krznarićevog gola za svoj drugi gol, postavivši time i konačan rezultat utakmice u Lučanima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама