Фудбал Фудбал/Омладински погон

Pobeda omladinaca na Banjici

Izvor: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde nastavljaju sa dobrim rezultatima ovog proleća. U okviru 20. kola lige za omladince ostvarena je pobeda u gostima protiv Rada, rezultatom 2:0.

540-omla-4326.jpg

Zvezda je do prednosti došla u 18. minutu kada je Joveljić koji je ponovo bio u sastavu sjajno centrirao desnom nogom na drugu stativu, a Marko Janković glavom prikucao loptu u mrežu. Sve dileme oko pobednika otklonio je Radivoj Bosić u 76. minutu. Bosić je sačekao loptu na 18 metara, prošao odbrambenog igrača Rada i preciznim udarcem po zemlji pogodio dalji ugao golmana Mićanovića. Na taj način, Zvezda je nastavila da sigurnim koracima korača ka prvom mestu na tabeli, a Bosić se probio do drugog mesta na listi strelaca (7 golova), iza neprikosnovenog Dejana Joveljića koji je postigao 33 gola.

— Ovo je mnogo važna pobeda za našu ekipu. Ovo je teško gostovanje i momci su pokazali karakter. Pokazali smo da imamo želju i da bez obzira na to što smo oslabljeni, danas smo dobili pomoć od strane našeg najboljeg strelca i kapitena Joveljića. Iako nije postigao gol, mnogo nam je pomogao svojom borbenošću. Što se mene tiče, ovo mi je prvi gol u karijeri, prvi za 10 godina otkad sam fudbaler — rekao je Janković posle utakmice.

Rad — Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: Kralj Petar I
Sudija: Đorđe Maksimović
Strelci: Janković u 18′ i Bosić u 76′.
Žuti kartoni: Savić (Crvena zvezda).

Rad: Mićanović, Popović, Šepticki, Đorić, Milićević, Riznić (od 87′ Savić), Aleksić (od 80′ Parađina), Dejanović, Babić, Ilić, Stojanović (od 65′ Radisavljević).

Crvena zvezda: Gordić, Janković, Daničić, Bogdanović, Eraković, Jokić (od 39′ Kojić), Savić (od 87′ Šikanjić), Santrač, Gavrić, Bosić (od 83′ Kostić), Joveljić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама