Фудбал Фудбал/Вести

Milojević — Vidim šta se dešava

Izvor: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević dan uoči utakmice 29. kola Superlige u kojoj Crvena zvezda u Lučanima gostuje ekipi Mladosti, osvrnuo se na dešavanja koja su aktuelna u prethodnih nekoliko dana.

540-miloje-4369.jpg

Milojević navodi da je u više navrata izbegavao da komentariše, nadajući se da će se situacija smiriti.

— Dužan sam da kao trener kažem nešto za zvezdašku javnost. Pokušavam sve vreme otkad sam ovde da svojim primerom dam doprinos i razvoju srpskog fudbala. Neke stvari sam pokušavao da ignorišem, da bih video dokle će to da ide, ali kad se stvari ponavljaju onda počnem da se pitam da li je sve to slučajno. Želim da kažem da ćemo mi kao ekipa dati sve od sebe da se ne dogode neke stvari koje su se događale prošle godine. Svaki put se komentariše suđenje kada mi igramo, iz ovog ili onog razloga. Mislim da smo se pokazali kao primer — i ja kao trener i moji igrači, jer nikada nismo pre ili posle utakmice komentarisali sudije. Pred svaku našu utakmicu se neke stvari prejudiciraju i mislim da to nije dobro za naš fudbal. Mi sve to vidimo, ali daćemo sve od sebe da nas takve stvari ne pogađaju — rekao je Milojević i nastavio:

— Meni su zasmetale neke stvari koje su počele da izlaze na površinu. Kad god Zvezda igra, baca se neka sumnja. Voleo bih da sve to nema neku određenu pozadinu, ali iz iskustva prošlogodišnje sezone nismo imuni i znamo da će biti svakojakih stvari, a bićemo spremni da damo svoj odgovor. Neću sad u detalje ulaziti mislim da nam to ne treba, ali pustio sam nekoliko puta da sve prođe bez mog komentara. U ovoj zemlji kada idete đonom onda navodno pokazujete da ste neko i nešto. Ja ne želim tako, ali to ne znači da ne vidim dobro šta se dešava. Stalno se nešto prejudicira kada mi igramo, i ja to ne želim da prihvatim. Zamislite da se ja stalno oglašavam, a kao javna ličnost imam tu mogućnost? Da govorim ko se slikao u čijem dresu? Ne želim to da radim, i nije mi jasno zbog čega se to radi u Srbiji. Znam samo da ne verujem u slučajnosti, imam dovoljno godina i umem da prepoznam šta jeste a šta nije slučajno. Ne bih voleo da dajemo doprinos tome — rekao je Milojević.

Zvezdin trener izrazio se veoma pohvalno o narednom protivniku.

— Gostujemo ekipi koja je i prošle godine, a i poslednjih nekoliko godina, pokazala da je u svom vrhuncu kao klub. Izborili su izlazak u kvalifikacije za Evropu, ove godine se bore za trofej sa trenerom koji ima najduži staž u Superligi. Svi znamo Neška, on se svrstava u red najboljih trenera u Srbiji. Ekipa koja uvek zna šta hoće, koja ima svoj sistem igre. Mladost je jako ozbiljan protivnik. U prvom delu prvenstva su imali slabije rezultate i zbog toga nisu u prvih osam. Imaju najbolji kontranapad u zemlji, i jako je teško igrati protiv njih. Nama je ostalo prvenstvo kao primarni cilj, imamo dve utakmice do ulaska u plej-of. Sve utakmice će nam biti teške, i očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu u Lučanima — rekao je Milojević.

Zvezdi će posao dodatno otežati i brojne povrede. Milojević još uvek ne zna na koje igrače će moći da računa.

— Zdravstveno ne stojimo najbolje, vučemo posledice poslednjih utakmica koje smo igrali. Mislio sam da će neki igrači brže da se oporave, međutim jako je veliki rizik i videćemo ko će i da li će dobiti zeleno svetlo za utakmicu. Ne znam koliko je pametno rizikovati kod pojedinaca. Borjan ima kartone, Vujadin Savić i Donald su igrači koji sigurno neće putovati. Sa Krstičićem i Le Talekom ćemo videti kakva je situacija. Donald je, mislim, u najboljem redu, ali treba da se urade još neki pregledi. Vujadin se povredio baš kada je dobio poziv da debituje za „A“ reprezentaciju. Velika je čast svih nas zbog Vujadina, dobro je trenirao i igrao i zaslužio je poziv. Nažalost, povrede su stvari koje ne možete da kontrolišete. Mislim da je Vujadin dovoljno zreo da ovo prevaziđe, i sačeka narednu priliku da debituje.

Govorio je Milojević i o terenima u Srbiji, ne želeći time da okrivi klubove.

— Mislim da tereni treba da budu mnogo bolji. Mi plaćamo ceh loših terena i ovim povredama. Ne prebacujem time bilo kakvu odgovornost na ljude iz drugih klubova, i oni čine sve što mogu, ali živimo u zemlji gde znamo da imamo i dosta snega i padavina. Dosta sam naglašavao da mi je bitno zdravlje igrača. Loši tereni povećavaju mogućnost povreda. Možda to i jeste za neku raspravu u budućnosti i videti kako doći do rešenja i kako pomoći klubovima koji ne mogu to sami da reše. Ne radi se samo o kvalitetu fudbala koji je sigurno umanjen na takvim terenima, već o zdravstvenom stanju — zaključio je MIlojević, koji nije želeo da komentariše dešavnja u reprezentaciji Srbije.

— Mislim da reprezentaciji treba mir. Ja reprezentaciji želim kao građanin, kao trener velikog kluba, da se dobro pripremi za Svetsko prvenstvo — rekao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама