Рукомет Рукомет/Извештаји

Crvena zvezda – Spartak 26:23 (14:12)

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Spartak u „Šumicama“ u okviru pretposlednjeg, 21.kola Superlige 26:23 (14:12) i došli na korak od plasmana u plej-of.

Do dvanaeste pobede u šampionatu crveno-beli su došli nakon velikog preokreta sredinom prvog poluvremena.

Subotičani su mnogo bolje ušli u meč i vrlo brzo stigli do prednosti. U mini serijama su uspevali da se odlepe i da u 13.minutu vode sa četiri gola prednosti (4:8). Ali, tada su se probudili i crveno-beli. Zvezda je serijom 4:0 stigla do izjednačenja (8:8), a zatim su Kljajić, Dejan Babić i Ivanović doneli Zvezdi 13:10. Spartak je uspeo da se približi na gol minusa, ali Bugarinović je precizan za 14:12 na kraju prvih trideset minuta.

Aleksandar Pejčinović je odbranama ulio samopouzdanje ekipi, i na kraju zasluženo poneo epitet igrača utakmice. Već u prvoj trećini nastavka crveno-beli su stigli do pet golova prednosti (20:15), ubrzo i šest, i kontrolisali dešavanja na parketu do samog finiša. Odbrana crvene zvezde nije popuštala, Spartak je do 55.minuta pogodio mrežu Pejčinovića samo pet puta u drugom poluvremenu, a do kraja su uspeli da snize prednost Crvene zvezde sa dve serije po tri gola, do konačnih 26:23.

Mladen Šotić je bio najefikasniji sa 7 golova, pratili su ga Nenad Mandić i Nikola Ivanović sa po 5.

Crvena zvezda u poslednjem kolu, nakon uskršnje pauze, gostuje Obiliću u odlučujućem meču za plasman u plej-of. Iako izabranicima Nenada Peruničića odgovara i drugi ishod, o pobedi se jedino razmišlja.

Crvena zvezda – Spartak 26:23 (14:12)

Beograd, dvorana: CKS „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Boričić i Maarković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (3), Spartak 2 (2). Isključenja: Crvena zvezda 8, Spartak 4 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 7, Radisavljević, Horvat, A.Babić 1, Ivanović 5, Ljubenović, Bugarinović 1, Milosavljević 1, Pejčinović, Rajičević, Mandić 5, D.Babić 3, Kljajić 3, Zejak, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

SPARTAK: Dmitrić St., Peić Tukuljac, Dmitrić Sl., Pernar, Perović 2, Gačević 4, Ristić, Potpara 3, Stefanović 2, Kojadinović 4, Arđelan, Radosavljević 5, Leovac, Spremo, Petrović 3, Abadžić. Trener: Slaviša Laković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама