Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Real Madrid bolji posle dramatične završnice

Izvor: KK Crvena zvezda

Madridski scenario utakmice između Crvene zvezde mts i Real Madrida preslikao se u dvoranu ”Aleksandar Nikolić”. Ulogu heroja koju je uspešno u španskoj prestonici odigrao Pero Antić, preuzeo je Luka Dončić i pogotkom u poslednjim sekundama doneo gostima trijumf rezultatom 82:79.
Dve utakmice protiv velikog Real Madrida je odigrala Crvena zvezda mts, dve lopte su odlučile i po jednu pobedu ostvarili crveno-beli i ”kraljevski klub”. Scenario iz Madrida preslikan je u dvorani ”Aleksandar Nikolić”, ali je ulogu Pere Antića preuzeo Luka Dončić.
Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da iznenade madridski Real. Crveno-beli su u četvrtom periodu napravili veliki preokret, ali je Luka Dončić servirao ”hladnu osvetu” za koš Pere Antića u poslednjim sekundama utakmice u Madridu.
Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su izuzetno kvalitetnu utakmicu protiv slavnog Real Madrida. Crveno-beli su se borili do poslednjeg atoma snage i napravili veliki preokret u poslednjoj deonici. Ipak, za pobedu u ovom meču je nedostajalo i malo više sreće, ali i svežine u rotaciji jer trener Dušan Alimpijević nije mogao da računa na povređenog Pera Antića i Nemanju Dangubića. Na kraju, trijumfovao je Real Madrid rezultatom  82:79.
I pored tog velikog hendikepa, Crvena zvezda se lavovski borila do poslednjeg momenta, ali joj je sreća okrenula leđa pošto je  Luka Dončić na sekund do kraja pogodio trojku za pobedu i pokazao da je reč o jednom od najboljih igrača Evrope već sada. Na kraju, Real je trijumfovao rezultatom 82:79. A, crveno-beli ogromnom borbom i dobrom utakmicom najavili meč sa Mornarom. U dve spektakularne utakmice
Početak utakmice u potpunosti je pripao gostima koji su poveli 10:0. Pogodak Tejlora Ročestija probio je barijeru crveno-belih koji su od tog momenta zaigrali znatno bolje. Uz dobre role Dejana Davidovca i Dilana Enisa, Crvena zvezda je rezultatski prilazila. Kada je Džejms Feldin pogodio trojku bilo je samo minus četiri – 20:24. Međutim, Tompkins je trojkom sa devet metara vratio vođstvo Realu od sedam razlike na kraju prvog perioda.
Pogađao je Tompkins i na početku druge deonice, ali su crveno-beli želeli da se bore sa jednim od favorita za najviši plasman u Evroligi. Prednjačio je Ognjen Dobrić, borbom i energijom koja mu je donosila korak prednosti u svakoj kontri i upravo posle njegovog polaganja Crvena zvezda se upravo primakla na minus od pet poena polovinom drugog perioda – 30:35.
Utakmica se igrala u izuzetnom ritmu, a podrška publike dala je crveno-belima snagu. Malo sreće je na kraju zafalilo za potpuni preokret pa je Real Madrid na poluvreme otišao sa četiri poena prednosti – 39:43.
Početak trećeg perioda pripao je Realu. Oni su bolje započeli taj period utakmice i serijom 10:4 stekli dvocifreno vođstvo (43:53). Seriju je prekinuo Matijas Lesor, prvo zakucavanjem, a potom i poluhorogom. Međutim, Madriđani su na krilima Luke Dončića ubrzo uspostavili kontrolu nad utakmicom pa su crveno-beli gotovo sve vreme bili u rezultatskom zaostatku između sedam i deset poena. Razlika od sedam poena bila je na snazi i pre početka poslednjeg kvartala (57:64).
Tako je bilo do početka poslednjeg perioda koji je započeo poenima brilijantni Alen Omić, a potom je usledila trojka iz ugla Ognjena Dobrića za erupcije oduševljenja publike. Fantastični Dobrić je zatim ukrao loptu Dončiću i iznudio nesportsku ličnu grešku. Sa dva pogođena penala Dobrića, a potom i pogotkom fenomenalnog Alena Omića, Zvezda je zaokružila seriju 9:0 i po prvi put na utakmici povela – 66:64!
Serija nije stajala. Nastavio je Džejms Feldin flouterom pa polaganjem iz ukradene lopte. Crveno-beli su serijom 13:0 izazvali erupciju u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.
Međutim, snažni rival je uzvratio novom serijom i to 8:0 kojom su Madriđani poveli dva razlike – 70:72, ali je Feldin trojkom prekinuo nalet rivala. Sve je slutilo na dramu koja nije izostala.
Crvena zvezda mts – Real Madrid 79:82 (20:27. 19:16, 18:21, 22:18)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 3 (5sk), Lazić 2, Lazić 12, Feldin 18 (9as), Janković, Ročesti 6, Omić 25 (10sk), Lesor 6, Enis 5 (7sk, 4as), Jovanović, Bjelica 2.
Dušan Alimpijević:
”Zbog ovoga je košarka prelepa igra. U utakmici u Madridu je odlučio jedan šut, a i danas je odlučio jedan šut. Jedna lopta je donela dve pobede. Čestitam Real Madridu i Luki Dončiću koji je pokazao zašto je veliki igrač.
Dobrić je odigrao odličnu odbranu na kraju i ja nemam šta da mu zamerim. Mi smo Dončića vijali i jurili celu utakmicu, a vidite on je imao snage da pogodi onakav koš. Mislite da ste ga delimično zaustavili, a onda pogledate statistiku i vidite 24 poena.
Čestitam njemu, čestitam Real Madridu, ali čestitam i mojim igračima. Pokazali su pravi pristup i veliku borbu koja treba da nas krasi i u ponedeljak protiv Mornara. Da bi 11 pobeda u Evroligi bio dobar učinak mi moramo da osvojimo ABA ligu i ja to po ko zna koji ponavljam”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама