Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Za kraj veliki Real u Beogradu

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju madridski Real u petak u utakmici 29.kola Evrolige. Utakmica se igra od 19 časova, crveno-beli žele da pobedom da se oproste od najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Na konferenciji pred meč govorili trener Dušan Alimpijević i prvotimac Dejan Davidovac.
Košarkaši Crvene zvezde mts u poslednjoj utakmici kao domaćini u ovogodišnjem izdanju Evrolige, dočekuju ekipu Reala iz Madrida. Meč 29.kola najeltinieg evropskog takmičenja igra se u petak od 19 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.
Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević: “Pretpostavljam da Real dolazi sa dodatnim motivom, pored motiva što boljeg plasmana pred početak plej-ofa. Taj motiv je poraz od nas u Madridu. Verujem da svaki poraz koji je Real imao ove sezone, ih je poremetio u plasmanu. Mi sa druge strane ulazimo u utakmicu protiv Reala sa potpuno drugačijim motivima nego poslednjih par utakmica moraćemo da odigramo na boljem energetskom, ratničkom, višem nivou, jer je ovoj ekipi očigledmo potrebno dodatno samopozdanje kroz borbu” rekao je trener crveno-belih i nastavio:
“Ove dve utakmice energetskog pražnjenja dovele su i do ispadanja iz takmičarskog ritma, jer nisu imale rezultatski značaj. Bez obzira na to, ovoj utakmici ćemo moramo drugačije da pristupimo. Ono što nas dodatno obavezuje jeste da je to utakmica koja je poslednja u Pioniru u Evroligi. Sa tom utakmicom zatvaramo sezonu pred našim navijačima. Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, koja je bila izuzetna dobra. Ovih 11 pobeda u našoj prvoj sezoni je jako dobar rezultat, i želećemo da taj skor popravimo već u petak. Real nije protivnik kome se preti, ali mi imamo svoje motive za ovu utakmicu” rekao je Alimpijević i dodao da je Pero Antić doživeo distorziju skočnog zgloba na treningu u utorak uveče, i da neće biti u tima za ovaj meč. Takođe, trener crveno-belih je dodao da su pregledi Nemanje Dangubića u SAD pokazali da je stanje povređenog kolena beka Zvezde mnogo bolje nego što su govorile prvobitne prognoze, i da postoji mogućnost da se Nemanja vrati u ekipu za domaću ligu:
“Raduje me da je povećano interesovanje, naravno atraktivan je protivnik, ima veze i sa tim. Pozvao bih navijače da nam pomognu iz svih razloga, bez dva igrača i ovoj ekipi je potrebna podrška i vetar u leđa. Shvatam da je ovo težak momenat, njima je potrebna podrška” završio je trener crveno-belih.
Dejan Davidovac prvotimac crveno-belih “Očekuje nas teška utakmica, Real se bori za četvrtu poziciju na tabeli, njima je ova utakmica jako važna. Mi smo ih pobedili u Madridu, gde smo odigrali jednu od najboljih i ako želimo da zabeležimo nove bodove, treba da ponovimo igru iz tog meča,čime bi na pravi način ušli u pripremu utakmice sa Mornarnom” rekao je Davidovac.
Za poslednji meč crveno-belih na domaćem terenu vlada povećano interesovanje, karata još uvek ima, prodaju se u svim poslovnicama Eventima, a prodavaće se i na blagajni dvorane “Aleksandar Nikolić” u petak od 15 časova do početka utakmice.
Kapije dvorane biće otvorene od 17 časova, utakmica Crvena zvezda mts – Real Madrid igra se od 19 časova.
Скочи на траку са алаткама