Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Zvezini klinci uspešni u Ljubljani

Izvor: FK Crvena zvezda

Generacije 2007 i 2008 Crvene zvezde bile su gosti i učesnici turnira „Zmajevo gnezdo 2018“ koji se održao u Ljubljani.

Turnir u organizaciji NK Olimpije odigran je u subotu 24. marta 2018. na terenima omladinske škole ovog kluba.

U svakoj od pomenutih selekcija učestvovalo je po 36 ekipa iz šest zemalja. Pored našeg kluba učešće su uzeli i Olipija, Dinamo Zagreb, Željezničar i Sarajevo iz Bih, Citadela Italija, Partizan…

Naše ekipe su se i ovaj put pokazale kao izuzetno nadarene i kvalitetne i ostvarile su veliki uspeh. U finalima oba godišta sastali su se Dinamo i Crvena zvezda. U 2007, Zvezda je pobedila, a u godištu 2008 dečaci iz Zagreba su bili uspešniji. Pored pehara za ekipe, Crvena zvezda je dobila i dve pojedinačne nagrade: Tošić Davorin  je proglašen za najboljeg igrača turnira kada je 2007. godište u pitanju, a Maksimović Andrija je bio najbolji strelac turnira takođe u godištu 2007.

— Zahvaljujemo  se na pozivu za učešće na turniru. Ovo je vredno iskustvo za naše dečake kojima čestitam na pokazanoj želji i angažovanosti. Kvalitet nije sporan, ali jako je važan i pristup koji je bio na izvanrednom nivou. Zahvaljujem se i presedniku Olimpije Milanu Mandariću koji je prišao i hteo da se upozna sa nama i porazgovara o načinu rada u našoj omladinskoj školi — rekao je Vladimir Cvjetićanin, koordinator škola fudbala Crvene zvezde.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama