Fudbal Fudbal/Vesti

Učinak Zvezdinih reprezentativaca

Izvor: FK Crvena zvezda

Tokom prvenstvene pauze mnogi fudbaleri Crvene zvezde, kako prvotimci tako i iz mlađih selekcija, nastupalo je za reprezentacije.

Kadeti Srbije uspeli su da izbore plasman na Evropsko prvenstvo koje će u maju biti održano u Engleskoj. Na turniru u Olomocu kadeti Srbije najpre su savladali Češku rezultatom 2:0, a potom su poraženi od Ukrajine 2:1. Međutim, zbog velike greške u taboru Ukrajinaca koji su u svom timu imali čak trojicu fudbalera koji zbog kartona nisu imali pravo nastupa, meč je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju. U poslednjoj, trećoj utakmici koja nije imala takmičarski značaj jer se znalo da će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo, Srbija je remizirala sa Španijom 1:1.

Crvena zvezda je kadetskoj reprezentaciji „dala“ čak devet fudbalera. Najzapaženiji su bili Strahinja Eraković i Ivan Ilić koji su odigrali svih 270 minuta. Pored njih dvojice, nastupali su još i Borisav BurmazNjegoš KupusovićLuka KrstovićBogdan JočićVukan KovačNikola SavićNikola Stajić.

Čestitamo našim kadetima, kao i celoj kadetskoj reprezentaciji na uspehu!

Omladinska selekcija Srbije (igrači rođeni do 1999. godine) za koju su nastupali Dejan JoveljićVeljko NikolićJug Stanojev, Ranko Jokić Luka Ilić nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo. U grupi sa Rumunijom, Ukrajinom i Švedskom, Srbija je zabeležila dva poraza (4:0 protiv Rumunije, 2:1 protiv Ukrajine), i pobedu nad Švedskom 3:2. U strelce protiv Švedske uspeli su da se upišu Jug Stanojev i Dejan Joveljić.

Mlada reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Gibraltar u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Italiji. Srbija je slavila rezultatom 6:0, i na taj način zadržala pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Rusiju. Nemanja Radonjić i Uroš Račić bili su starteri na ovoj utakmici.

Druga utakmica koju je mlada reprezentacija odigrala bila je prijateljska, protiv Italije, u Novom Sadu. Dogodio se poraz posle devet meseci, minimalnim rezultatom 1:0. I ovu utakmicu Radonjić je započeo u startnoj postavi, Račić je u igru ušao u 29. minutu, a Luka Adžić je odigrao poslednjih 15 minuta.

Filip Stojković je nastupio u obe utakmice koje je odigrala Crna Gora. Protiv Turske, Žule je ušao u igru u drugom poluvremenu, dok je protiv Kipra odigrao svih 90 minuta u utakmici u kojoj nije bilo golova.

Milan Borjan je kao kapiten predvodio Kanadu do pobede nad Novim Zelandom. Borjanova mreža je nakon 90 minuta ostala netaknuta, a Kanada je ovu utakmicu dobila 1:0.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama