Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Fenerbahče bolji od Crvene zvezde

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od evropskog prvaka u 28. kolu Evrolige. Fenerbahče je slavio rezultatom 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15).
Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ od aktuelnog evrpskog prvaka ekipe Fenerbahčea. Oslabljeni za pomoć Nemanje Dangubića i Milka Bjelice crveno-beli nisu mogli u punom sastavu da se suprotstave jednoj od najboljih ekipa Evrope. Zasluženo, turski predstavnik u najjačem evropskom takmičenju je na kraju slavio rezultatom 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15).
Fenerbahče je bio bolji u gotovo svim segmentima igre, a Crvena zvezda je misli usmerila ka primarnom cilu, a to je plejof ABA lige.  Već u nedelju izabranici Dušana Alimpijevića gostuju Mornaru iz Bara u drugoj utakmici polufinala regionalnog takmičenja. To će biti ujedno i prva meč lopta za Crvenu zvezdu mts.
Početak utakmice pripao je favorizovanim gostima koji su zahvaljući raspucanom Ali Muhamedu stekli rano vođstvo. Uzvratio je raspoloženi Davidovac, ali je i Gudurić postigao novu trojku za svoju ekipu, a potom je ponovo pogodio Muhamed za tri poena i Fenerbahče je došao do dvocifrenog vođstva – 9:20.
Ipak, crveno-beli su se pregrupisali, a ulazak Dilana Enisa na parket doneo je novu energiju. Upravo njegovih osam vezanih poena i dobra odbrana čitavog tima bili su ključ serije 8:2 koju je samo na kratko prekinuo Nikola Kalinić – 17:22.
Duga klupa Fenerbahčea dala je mogućnost treneru Željku Obradovića da ubrzo pronađe nove raspoložene pojedince. Meli i Veseli su pogađali u seriji rivala, a tu seriju prekinuo Tejlor Ročesti sa četiri vezana poena – 23:29.
Crvena zvezda je imala nekoliko prilika da se rezultatski u potpunosti izjednači sa šampionom Evrope, ali je pomalo sreće zafalilo u određenim momentima. Snažni rival je znao da iskoristi svoju šansu i novom serijom ponovo stekne najvećih 11 poena prednosti – 29:40. Dilan Enis je prodorom smanjio razliku koja je na poluvremenu iznosila devet poena – 31:40.
Raspoloženi Ali Muhamed je sa pet uzastopnih poena otvorio treći period i Fenerbahče je došao do najvećeg vođstva. Lesor je na kratko prekinuo seriju rivala sa linije slobodnih bacanja, ali je Muhamed ponovo pogađao i sa još tri trojke povećao prednost svoje ekipe na 36:59. Rival je veliku prednost zadržao visoko vođstvo pred ulazak u poslednji kvartal.
Iako se činilo da je utakmica u potpunosti rešena, crveno-beli su želeli da pokažu karakter. Počeli su poslednju deonicu serijom 5:0 i sa velikom energijom. Publika u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ nagradila je pesmom prvotimce Zvezde za borbu koju su pokazivali, a zakucavanje Dejana Davidovca dodatno je podgrejalo atmosferu u dvorani. Crveno-beli su se borili do poslednjeg atoma snage i ublažili prednost rivala. Vremena za potpuni preokret je ipak bilo premalo.
Sledeći meč izabranici Dušana Alimpijevića igraju u Baru protiv Moranara. To će biti prva meč lopta za crveno-bele u polufinalu plejofa ABA lige koja je postavljena kao prioritet.
Crvena zvezda mts – Fenerbahče 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Davidovac 18 (5sk), Lazić 6, Antić, Dobrić 7, Feldin 2, Janković 5, Ročesti 6, Omić 6 (5sk), Lesor 2 (6sk, 4as), Enis 10, Jovanović.
Dušan Alimpijević:
Čestitam Fenerbahčeu na pobedi i njihovom treneru Željku Obradoviću. Želim im da osvoje Evroligu iz prostog razloga, on je jedini čovek iz Srbije koji je u četvrtfinalu.
Izuzetno sam ponosan na svoje igrače na sve što smo uradili do sada. Nemam ništa da im zamerim, napravili smo 11 pobeda ove sezone, sledeća šansa je Real Madrid na našem parketu. Vrlo sam srećan što je publika u jako tešim trenucima prepoznala da nam je podrška potrebna. Napravili su sjajnu atmosferu, jednu od najboljih ove godine, kad je bilo teško za naš tim.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама