Фудбал Фудбал/Вести

Svi rezultati mlađih kategorija

Izvor: FK Crvena zvezda

Mlađe selekcije Crvene zvezde imale su uspešan vikend. Zvezdini mladi fudbaleri uspeli su da upišu pet pobeda, uz jedan remi.

U utakmici 15. kola Lige mlađih pionira snage su odmerile ekipe Crvene zvezde i Brodarca. Domaći igrači su do vođstva došli već u sedmom minutu — odlično dodavanje iskoristio je mladi fudbaler Crvene zvezde Matić. Nakon samo dva minuta, priliku je iskoristio i Radojević koji je sa velike udaljenosti savladao protivničkog golmana i doneo svom timu prednost od 2:0. Zvezda je u nastavku utakmice uspela da utrostruči svoju prednost, kada se par minuta pre kraja prvog poluvremena Graonja upisao u listu strelaca. Drugo poluvreme obeležilo su sjajne prillike za obe ekipe, ali je rezultat ostao nepromenjen. Naše mlade igrače u sledećem kolu očekuje utakmica protiv ekipe Radničkog iz Novog Beograda.

Pioniri Crvene zvezde savladali su Kolubaru iz Lazarevca rezultatom 9:0 u meču 12. kola Prve lige pionira Beograda. Na terenu omladinske škole FK Crvena zvezda pred 150 gledalaca u strelce su se upisali Bačanin (četiri gola), Borović (dva gola), Đurić (dva gola) i Mituljikić. Ovom pobedom pioniri Crvene zvezde zadržali su lidersku poziciju na tabeli, sa učinkom od 10 pobeda i dva remija, i dva boda prednosti u odnosu na najbližeg rivala.

U ligi mlađih kadeta Beograda, grupe A u 17. kolu Prve A lige Crvena zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu nad gostujućim klubom FK Studentski grad rezultatom 9:0 . U strelce su se upisali redom upisivali Radulović, Babić, Matić, Pantović, Sekulić, Živanović, Maksimović, Eleven. Već za dva dana, mlađi kadeti Crvene zvezde odigraće zaostalu utakmicu protiv Brodarca i pobedom bi se vratili na 1. mesto na tabeli.

Kadeti Crvene zvezde savladali su kragujevački Apolon 4 rezultatom 6:1 u meču 19. kola Kadetske lige Srbije. Gosti iz Kragujevca su poveli već u sedmom minutu, ali su crveno-beli do poluvremena uspeli da dođu do izjednačenja efektnim golom Velikića, koji je iskoristio asistenciju Jočića. Zvezda je u drugom delu igre u potpunosti nadigrala protivnika. Kupusović je doveo naš tim u vođstvoa pet minuta posle prvog, Kupusović je postigao i svoj drugi gol, posle dodavanja Ajdinovića. Samo dva minuta kasnije u strelce se upisao i Burmaz, koji je tako došao do 20. gola u sezoni. Kapiten Crvene zvezde Nikola Savić je u 75. minutu iskoristio nesigurnu reakciju golmana Apolona i povećao na 5:1. Konačnih 6:1 postavio je veoma raspoloženi Kupusović u 89. minutu, kada je iz slobodnog udarca poslao loptu u gornji desni ugao i tako došao do „het-trik“. Kadeti Crvene zvezde zauzimaju prvo mesto na tabeli sa dva boda prednosti.

Mlađi omladinci Crvene Zvezde su nakon neizvesne završnice stigli do boda. Crvena Zvezda je postigla prelep gol u 15. minutu kada je sa 20 metara šutirao i bio precizan Milisavljević. Gosti su odgovorili u 22. minutu golom Savića. Do kraja poluvremena fudbaleri Internacionala su pogodili prečku. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1. Zvezda je u nastavku imala inicijativu i stigla do gola u 66. minutu. Uglavnom se igralo na polovini Internacionala, međutim gosti su ponovo stigli do izjednačenja posle kornera, golom Avramovića. Internacional je nakon postignutog gola preuzeo inicijativu koja je krunisana trećim golom u 87. minutu. Posle primljenog gola Crvena zvezda je krenula silovito u napad, i nije se dugo čekalo na izjednačujući gol u 89. minutu koji je postigao Bogdanović. U narednom, 13. kolu, Crvena Zvezda će dočekati Fudbalski klub 011.

Omladinci Crvene zvezde savladali su kao domaćini ekipu Radničkog 1923 i na taj način dodatno su uvećali prednost na tabeli Omladinske lige Srbije. U prvom delu utakmice nije bilo golova, ali u nastavku su Milan Savić i Strahinja Eraković doneli Zvezdi prednost od dva gola i obezbedili svom timu nešto mirniju završnicu. Gosti su preko Božovića uspeli da smanje rezultat, ali na kraju je Zvezda zadržala prednost i slavila je novu pobedu. Na taj način, Zvezda je iskoristila kiks Brodarca koji je na svom terenu poražen od Spartaka, i uvećala prednost na tabeli Omladinske lige Srbije na čak sedam bodova prednosti.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама