Фудбал Фудбал/Вести

Jovičić: Sada pokazujemo karakter

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde na reprezentativnu pauzu otišli su ostvarivši 23. pobedu u Superligi. Zvezdin pouzdani vezista Branko Joviči ističe da čekuje da će njegova ekipa nastaviti niz pobeda u domaćem šampionatu.

– Zvezda je ekipa koja bez sumnje u svakoj utakmici mora da ide na pobedu. Pobedu u Šapcu smo ostavili iza sebe, ali to je model utakmica kakve možemo očekivati do kraja šampionata. Bilo je dosta grube igre i velikog presinga na njihovoj polovini terena, ali za nas je najbitnije da smo odigrali dobru utakmicu i nastavili sa pobedama u domaćem prvenstvu. Još malo je ostalo do odluke kome će pripasti šampionska titula, moramo da budemo maksimalno fokusirani do samog kraja. Na zimskim pripremama smo međusobno pričali o tome da će nam biti mnogo teže u prolećnom nego u jesenjem delu šampionata. Sada se nijedna ekipa ne štedi i posebno protiv nas svi daju i preko sto posto svojih mogućnosti kako bi se pokazali u najboljem svetlu. Na nama je da se na najbolji način izborimo sa tim, najbitnije je da znamo da u ovom trenutku sve zavisi od nas. Mislim da smo do sada pokazali da smo odlična ekipa i da možemo da se nosimo sa svakim timom, kako evropskim, tako i u domaćem šampionatu – rekao je Jovičić.

Dve utakmice ostalo je do plej-ofa i podele bodova u Superligi Srbije.

– Sada nastupaju mečevi u kojima se lomi prvenstvo, pobede u utakmicama do početka plaj-ofa bi re svega donele mnogo samopouzdanja ekipi. Očekuju nas dva teška susreta, znamo kako Mladost igra na domaćem terenu, sigurno nam neće biti lako. Potom dočekujemo Zemun, ekipu koja je u seriji pobeda. Moramo dobro da se pokažemo i da iskoristimo te utakmice kako bismo dovedeli formu na još viši nivo ped večiti derbi.

Na našem najvećem stadionu svaka ekipa je maksimalno motivisana kada izlazi na megdan Crvenoj zvezdi.

– Veliki pritisak je sam po sebi prisutan kada igrate u klubu sa bogatom istorijom kakvu ima Crvena zvezda. Kada na to dodate da su skoro sve ekipe koje igraju protiv nas defanzivno orijentisane i agresivne vidi se zašto ne može svako da igra u Zvezdi. Svaki tim želi povoljan rezultat iz utakmice sa nama jer im to daje mnogo više samopouzdanja u svim sledećim mečevima.

Posle kraćeg odmora izabranici Vladana Miojevića vraćaju se treninzima i pripremama za nastavak Superlige.

– Svakom od nas prija malo odmora, ali znamo da ne smemo mnogo da se opuštamo. Od početka ove sezone navikli smo da igramo utakmice i sredom i subotom i sada nam to ne predstavlja problem. Zato ćemo maksimalno spremni ući u ciklus treninga i daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo za predstojeće utakmice. Nedostajaće nam nekoliko reprezentativaca ali svi su oni fantastični igrači, imaće priliku da odlično treniraju i da odigraju po dve utakmice za svoje nacionalne timove tako da će nam se vratiti još spremniji – poručio je Jovičić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама