Хокеј Хокеј/Извештаји

Zvezda nije uspela, Celje u finalu

Nažalost hokejaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave brejk u Celju i vrate seriju u Beograd. Nakon poraza u Pioniru od 2:3, Celje je i večeras bilo bolje od naših oklopnika i slavilo rezultatom 2:1 (2:0, 0:1, 0:0). Bilo je ovo bolno otrežnjenje i dokaz da još moramo da treniramo i radimo kako bi dostigli slovenačke ekipe.

Prva trećina nije donela apsolutno ništa dobro za crveno-bele. Zvezdini hokejaši jesu imali prednost, jesu napadali, ali jednostavno pak nisu uspeli da smeste u mrežu domaćeg golmana Urbana Avsenika koji je bio nepremostiva prepreka za naše oklopnike. Naravno, kao i u Beogradu, u prvoj utakmici, kada ne iskoristite svoje prilike sledi vam kazna. Prvo je Rok Leber pogodio u 16. minuti za 1:0, a onda je Aljaž Ogrezik u 19. minuti postavio konačnih 2:0 za kraj prvog dela igre. Očito su naši hokejaši imali ogroman pritisak na svojim leđima, ali je zaista izgledalo neverovatno da neke situacije nisu mogli da pretvore u pogotke.

Druga trećina je donela još veći pritisak crveno-belih ali je zaista neverovatno koliko prilika naši hokejaši nisu uspeli da pretvore u gol. Sevalo je sa svih strana, imali smo i dva puta igrača više, ali sve što su naši oklopnici uradili bio je pogodak Lukaša Hrušika (asistencija Mihal Kluka – Uglješa Novaković) u 24. minuti susreta.  Verujemo da su sve one silne promašene prilike delovale deprimirajuće za naše hokejaše, a ohrabrujuće za domaće koji su u poslednji period mogli da uđu dosta opuštenije.

A onda u poslednjoj trećini ista meta, isto odstojanje. Zvezda napada, Celje se uglavnom brani, ali pak neće, pa neće u mrežu domaćina. Pred sam kraj utakmice Zvezda igra sa šest igrača u polju ali ni to nije dalo rezultata. Ruku na srce, sa ovakvom realizacijom naše ekipe Celje je zasluženo prošlo u finale gde će igrati sa Triglavom. Nama ostaje da žalimo što jedna veoma talentovana i igrački jaka generacija nije uspela da uđe u finale i pokuša da osvoji titulu IHL-a, pored domaćeg osvojenog prvenstva.

Crvena zvezda:  MITIĆ Jug, RANKOVIĆ Arsenije, ANIĆ Ivan (A), BJELOGRLIĆ Uroš, BRKUŠANIN Marko (C), BUCHKIN Mikhail, HRUŠIK Lukaš, KEREZOVIĆ Nikola, KLUKA Michal, KOSTEV Lon Georgii, MARKOVIĆ Mirko, NOVAKOVIĆ Petar, NOVAKOVIĆ Uglješa, PAJEVIĆ Filip, PODUNOVAC Pavle, SABADOŠ Robert (A), SEFIĆ David, VUČUREVIĆ Nemanja, VUKIČEVIĆ Luka, ZWICK Andrej, ĐUMIĆ Mirko

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама