Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Mačva – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su nakon velike borbe uspeli da savladaju Mačvu, i sasvim zasluženo odnesu sva tri boda iz Šapca!

540-zvezda-327.jpg

Stadion: „Gradski stadion u Šapcu“
Gledalaca: 10,000
Sudija: Petar Piper
Strelci: Adžić u 65′, Ben u 75′.

Mačva: Puletić, Pejović, Tošić, Ivić, Jovanović, Obrovac, Matić, Gavrić, Ristivojević, Adamović, Jeremić.
Rezerve: Filipović, Jevtić, Milinković, Marković, Lazarević, Božić, Vladisavljević.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Milijaš, Adžić, Ben, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Hajdin, L. Ilić, Srnić, Radonjić, Joveljić.

Mačva je izašla u identičnom sastavu kao u utakmici koja je odigrana pre četiri dana, sa namerom da odigra onako kako joj se isplatilo u sredu — (pre)agresivno, borbeno i na granici prekršaja po svaku cenu. Ovoga puta, naši fudbaleri kao da su pretpostavili da će nizu prepreka koje im predstoje da bi osvojili tri boda, a u koje spada i jako težak teren, biti i jasno opredeljene domaćih fudbalera. U prvom periodu utakmice viđeno je mnogo grubih prekršaja, a odnos u žutim kartonima nakon prvih 45 minuta bio je neverovatnih 6:0 za domaćina. Ono što je još, da li upotrebiti reč „tužnije“ — žutih kartona je moglo da bude i više, a moglo je da bude i kartona druge boje; naročito u 33. minutu kada je glavni arbitar propustio da svira čist jedanaesterac zbog igranja rukom još ranije „požutelog“ Pejovića koji je na taj način „skinuo“ loptu sa glave Aleksandra Pešića.

Što se same igre tiče, Crvena zvezda je od prvog minuta napadala kao da je 85. minut u toku. Nije bilo oklevanja, nije bilo strpljivog građenja napada; crveno-beli su direktno napadali gol Mačve koja sve do 45. minuta nije uspela ni da priđe golu Milana Borjana. Zvezda je izborila veliki broj kornera, i nakon svakog od njih stvarala se velika gužva pred golom Puletića. Stavka po kojoj Mačva svakako zaslužuje pohvalu je i način na koji se branila u samom kaznenom prostoru, jer su često uspevali da spreče naše fudbalere da sprovedu loptu do gola. Ali, bilo je prilika. Krstičić je glavom „tukao“ preko gola, Babić je takođe pokušao glavom ali je lopta zaustavljena na gol liniji. Adžić Pešić su probijali po bokovima, Milijaš je kapitenski bio pravi predvodnik na terenu, ali promene rezultata nije bilo. Srećom, promene nije bilo ni u nadoknadi vremena prvog dela igre, kada je samo na momenat zaspala naša odbrana, a to umalo iskoristio Gavrić koji je uspeo da prevari Borjana, ali ne i Le Taleka; Francuz je ponovo sa gol linije uspeo da izbaci loptu, kao i pre četiri dana.

U nastavku utakmice Zvezda je nastavila po svom planu. Mačva se branila grčevito, svom asortimanu metoda za čuvanje rezultata pridodala je i odugovlačenje, odnosno ležanje na terenu, ali to nije urodilo plodom.

Ne ovoga puta.

Pritisak se Crvenoj zvezdi napokon isplatio u 65. minutu. Aleksandar Pešić je izborio jedan u nizu slobodnih udaraca. Loptu je, kao i jednom prilikom u prvom delu igre namestio Luka Adžić, ali ovoga puta je gađao dalji ugao i uspeo da smesti loptu uz samu stativu gola. Usledilo je veliko slavlje naših fudbalera koji su na taj način napokon slomili otpor Šapčana!

Primetno olakšanje u igri Crvene zvezde doprinelo je još većoj sigurnosti u igri, a činjenicu da je Mačva morala da promeni taktiku umeli su naši fudbaleri da iskoriste. Deset minuta nakon vođstva, mreža Mačve zatresla se po drugi put. Posle još jednog kornera, loptu je sačekao Pešić i uputio zaista sjajnu asistenciju glavom ka Benu koji je primirio loptu i potom je spretno sproveo u mrežu!

Trener Vladan Milojević je u drugom delu priliku pružio Slavoljubu Srniću, Nemanji Radonjiću i Luki Iliću. Crveno-beli su do kraja utakmice uspeli da primire igru i sačuvaju prednost od dva gola. Na taj način osvojena su tri boda kojima je prekinuda serija od dve utakmice bez pobede.

Sledi prvenstvena pauza, a naredna utakmica Crvene zvezde biće odigrana u Lučanima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама