Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Mornar 1:0

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts uspešno su započeli plejof ABA lige. U punoj dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’, crveno-beli su slavili rezultatom 91:63 i sa vođstvom u seriji putuju u Bar.
Silno motivisani i poneseni atmosferom pune dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ crveno-beli su odigrali još jednu odličnu utakmicu. Ovog puta je više od veoma dobre napadačke igre koja je pokazana u kontinuitetu, imponovola odlična odbrana i agresivnost svih izabranika Dušana Alimpijevića.
Crvena zvezda je od prvog momenta kontrolisala utakmicu i to zahvaljujući već pomenutoj odbrani. Mornar je bio na velikim mukama da pronađe napadački ritam usled agresivnosti spoljne linije Crvene zvezde, a kada se razigrao najbolji strelac gostiju Nidam, Feldin je to spremno dočekao i pocepao mrežicu rivala odbivši njihov nalet.
Međutim, nepošteno bi bilo staviti bilo kog pojedinca ispred tima. Svi su igrali na visokom nivou, a to najbolje govori podatak da su svi igrači dobili priliku i upisali se u listu strelaca, a o timskoj igri svedoči i učinak od 25 asistencija.
Čak i prililčno rutinski, posebno ako uzmemo u obzir značaj utakmice, crveno-beli su slavili rezultatom 91:63 i sa 1:0 putuju na drugi meč u Bar koji je zakazan za narednu nedelju od 20 časova.
Mornar je od početka utakmice stao u zonu, a odgovor na takvu postavku trenera Pavićevića bio je raspucani Tejlor Ročesti. Sa sedam uzastopnih poena Amerikanac je doneo prednost svojoj ekipi, a kada se iz dobre odbrane razvila igra u tranziciji crveno-belih prednost je samo rasla.
Prvi u kontranapadu bili su Lesor, Bjelica, Dobrić… uvek za korak ispred rivala, a baš nakon trojke Ognjena Dobrića Crvena zvezda je stekla najvećih 11 poena prednosti – 22:11.
Izvanredna odbrana crveno-belih nije davala Baranima priliku da se rezultatski primaknu. Agresivnost u odbrani je bila na visokom nivou, dok je u napadu kažnjavan svaki propust Mornara. U takvom odnosu snaga realan rezultat je stajao na semaforu. Nakon poena Milka Bjelice na manje od minut pre kraja poluvremena Zvezda je povela 41:22 i to je bio konačan rezultat na isteku prvih 20 minuta.
Po istom receptu crveno-beli su čuvali visoko vođstvo i u trećem periodu. Razigrao se i Alen Omić koji je donosio poene iz reketa pa je prednost išla i do plusa 23 (52:29). Ipak ,razigrao se dvojac američkih bekova u redovima Mornara Nidam – Ros koji je predvodio seriju 11:0 kojom je rival prišao na zaostatak od 12 poena – 52:40. Međutim, nalet Mornara je odbijen pogotcima Feldina i Jankovića.
Feldin je bio u ritmu i bio je najzaslužniji sa dve uzastopne trojke što su crveno-beli u poslednji kvartal ušli sa 15 poena prednosti – 64:49.
Ostatak posla bio je rutina, a za to su se pobrinuli crveno-beli koji su zadržali fokus i visok nivo agresivnosti. U dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ atmosfera je polako prerastala u onu slavljeničku, a misli usmeravane na Panatinaikos, Fenerbahče i revanš u Baru. Punoj dvorani podareno je i obilje atraktivnih poteza, a publika je uzvratila pesmom.
Crvena zvezda mts – Mornar Bar 91:63 (22:14, 19:8, 23:27, 27:14)
Crvena zvezda mts: Kešelj 8, Davidovac 2 (5sk), Lazić 3, Antić 5, Dobrić 7 (5sk), Feldin 23, Janković 2, Omić 10 (8sk), Lesor 2, Enis 2 (6as, 5sk), Bjelica 17.
Alen Omić, KK Crvena zvezda mts:
Čestitam svojoj ekipi na prvoj pobedi u plejofu. Znamo šta je naš cilj i taj cilj ćemo da pratimo. Slušali smo naš stručni štab, igrali agresivnu odbranu. Bitna, veoma bitna pobeda za nas.
Dušan Alimpijević, KK Crvena zvezda mts:
Voleo bih da se zahvalim svima koji su večeras došli. Atmosfera je bila divna i nije isto igrati u ovakvom ambijentu i nekim drugima koje smo imali. Mi smo se borili za ovako nešto, ljudi su to prepoznali i hvala im puno. Ovo je jedna utakmica u nizu, nama treba pet pobeda da bismo došli do krajnjeg cilja. Utakmica je imala pozitivan tok, osim par nelogičnosti. Zaboravljamo sve od večeras jer takmičenje ide dalje. Čeka nas utakmica u Baru koja neće biti ni malo laka. Pavićević je sjajan trener i mnogo mi je drago što je imao ovakav doček. Čestitam Mornaru, treneru, igračima i rukovodstvu jer jesu najprijatnije iznenađenje lige.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама